מיכאל שמש: נתניהו בהצהרה של 9 דקות על תיק ההדלפות ועל אלי פלדשטיין: אין סיכוי שהיה פוגע בביטחון המדינה.
הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט תוקף את הממשלה בחריפות
הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט, שהצהיר בעבר על ככוונתו להצטרף לפוליטיקה, תוקף את מדיניות הממשלה בכנס של המכון למדיניות ואסטרטגיה של הבינתחומי הרצליה. "מעיד על כישלון נחרץ בטיפול והיעדר אסטרטגיה"
צילום: מרים אלסטר, פלאש 90
הרמטכ"ל לשעבר, גדי איזנקוט, נשא הבוקר (חמישי) דברים בכנס של המכון למדיניות ואסטרטגיה של הבינתחומי הרצליה, ומתח ביקורת על התנהלות הממשלה במאבק בקורונה.
"האירוע הוא לא איום בריאותי, אלא מגיפה שנוגעת בכלל מרכיבי הביטחון הלאומי של ישראל. יש הבוקר 4,000 נדבקים, זה מעיד על כישלון נחרץ בטיפול והיעדר אסטרטגיה. יש משבר עמוק שצריך להתעשת ממנו, ולטפל בו בצורה יותר מקצועית", אומר איזנקוט.
עוד הוסיף הרמטכ"ל בדימוס כי "כשנותנים הנחיות לסגר וריחוק חברתי, והציבור מאבד אמון - זו הפגיעה הגדולה ביותר. זה שילוב של היעדר אסטרטגיה, מסרים ברורים ומנהיגות שמעוררת השראה בשעה קשה. צריך לומר לציבור את האמת. תפקידה של הנהגה הוא לספק תקווה וחזון".
כמי שכיהן כרמטכ"ל בעבר, התייחס איזנקוט גם למצב הביטחוני בארץ, בדגש על הסיטואציה המורכבת הן בעזה והן ביהודה ושומרון. "הזירה הפלסטינית לא תיעלם. נכון לקדם ברצועת עזה הסדרה ארוכת טווח, ביחד עם ההבנה שחמאס הוא אויב מר שצריך להביסו. ביו"ש, צריך לחזור ולדבר כדי להגיע להסדר ביניים ובניית יחסים טובים יותר - מתוך הבנה שזו אינטרס ישראלי מובהק. אצל הפלסטינים יש דעה של מדינה אחת, וזה מסוכן" הזהיר איזנקוט.
"צריך לראות איך המציאות משתנה במזרח התיכון, וידיד הופך להיות אויב מר. שמירת היתרון האיכותי שלנו היא מרכיב קריטי. העמדה של מערכת הביטחון לאורך השנים הייתה לא לספק למדינות במזרח התיכון נשק שובר שוויון, גם אם הן לא מדינות אויב ואין לנו גבול איתן. במדיניות הפעלת הכוח אני נותן ציון טוב לישראל, באופן בו היא ממוקדת מול האיום האיראני. המדיניות הזו הביאה תועלת למדינת ישראל" סיים.