עוד מאמיר אטינגר: העיתונאים שפלדשטיין ניסה לתת להם את המידע: עמרי אסנהיים ורביב גולן מחדשות 12.
כמו במאפיות: מתכון לפוקצ'ה טעימה במגוון תוספות
המתכון המנצח לפוקצ'ות מוצלחות במגוון תוספות לבחירתכם, נותנות מענה לכל ילד לפי הטעם האהוב עליו, ומוסיפות חגיגיות לארוחת ערב מפנקת וטעימה במיוחד
פוקצ'ות צילום: אפרת סיאצ'י
פוקצ'ה במגוון תוספות
מצרכים:
500 גרם קמח לחם או קמח לבן
כף ושליש שמרים יבשים (13 גרם)
כפית סוכר
כוס ורבע מים חמימים (300 מ"ל)
3 כפות שמן זית (30 מ"ל)
כפית מלח
*לפיזור מעל: שמן זית ומלח גס
תוספות לפוקצ'ה (לפי הטעם):
פרוסות דקיקות של בצל סגול, פרוסות דקות של פטריות, זיתים שחורים/ירוקים, עגבניות שרי חתוכות, עגבניות מיובשות, גמבה קצוצה, שום כתוש.
קוביות בולגרית, גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת, גבינת פרמז'ן מפוררת, כדורי מוצרלה חתוכים (הערה: גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת כדאי לפזר לאחר 10 דקות אפיה אחרת הן נאפות יותר מידי).
עלים טריים או מיובשים של טימין, רוזמרין, בזיליקום, זעתר, אורגנו.
אופן הכנה:
- מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים שמן זית ולשים את הבצק במשך כ-4 דקות לפחות (מומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה). מפזרים את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך כ-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
- משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ומתפיחים כשעה.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק למלבן מעוגל (אליפסה)
- מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה, משמנים מעט את הנייר ומניחים את הבצקים. מכסים במגבת ומתפיחים במשך 15 דקות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות (בתנורים חזקים כדאי לחמם ל-190 מעלות).
- יוצרים בבצק שקעים / גומות (לא חורים) בעזרת האצבעות.
השקעים בפוקצ'ות. קרדיט: אפרת סיאצ'י
מזליפים מעל כל פוקצ'ה כף וחצי שמן זית ומפזרים קמצוץ של מלח גס. מפזרים תוספות שאוהבים ומכניסים לתנור למשך 20-22 דקות, עד להזהבה (חשוב שהתנור יהיה חם)
אפשרויות תוספות לפוקצ'ות:
פוקצ'ה עם זיתים ירוקים, גבינת פרמז'ן ועלי טימין.
פוקצ'ה עם גמבה קצוצה, זיתים ירוקים, קוביות גבינה בולגרית ועלי טימין.
פוקצ'ה עם כפית שום כתושה, מוצרלה מגורדת, פרמז'ן מגורדת ועלי טימין.
פוקצ'ה עם עגבניות שרי, כדורי מוצרלה חתוכים ורבע כפית בזיליקום מיובש.
מאת: אפרת סיאצ'י מתכונים בעשר דקות
פוקצ'ות במגוון תוספות. קרדיט: אפרת סיאצ'י