אברהם פריינד: הוריו של אלי פלדשטיין שוחחו עימו הערב פעם נוספת. אלי אמר להוריו: "כואב לי על הצער שלכם. אני לא צריך להיות פה, לא עשיתי כלום!". השיחה נמשכה 4 דקות בלבד!.
צפו • המעדן של השבוע: חציל ממולא, כך מכינים ארוחה זוגית מפנקת
רוצים להתפנק בארוחה זוגית, החציל הממולא בסלט מיוחד עם עגבניות, בצל שום וקוביות החציל, לאחר הבישול נותנים רכות מיוחדת שתימס לכם בפה, ותעניק לכם ארוחה מושלמת וממכרת שלא תפסיקו לאכול
חציל ממולא צילום: חני לוין
חציל ממולא
המצרכים:
2 חצילים בינוניים ארוכים
2 עגבניות
1 בצל
4 או 5 שיני שום
מלח
פלפל שחור.
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
להכנת החציל:
חתכו את החצילים באמצע לאורך החציל. כך שייווצרו לכם שני חצאי חציל.
הוציאו את פנים החציל אך השאירו ממנו כמה סנטימטרים, (ראו בסרטון)
חממו מחבט על אש גבוהה, הוסיפו שמן, וטגנו את חצאי החציל משני הכיוונים עד להזהבה של פנים החציל.
הוציאו את החציל על נייר סופג,
הכנת המלית:
חתכו את המלית של החצילים שהוצאתם, העגבניות, הבצל והשום לקוביות,
הכניסו הכל לקערה, הוסיפו מלח ופלפל שחור וערבבו היטב.
הכניסו למחבט עם השמן שבו טוגנו החצילים את מלית קוביות החצילים והעגבניות וערבבו היטב, בשלו כ8 עד 10 דקות, ערבבו מידי פעם, הוציאו את המלית מהאש.
הרכבת המנה:
הניחו את חצאי החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומלאו את החצילים במלית. (לאוהבים, ניתן לגרד מעל גבינה צהובה)
הכניסו לתנור על חום 180 למשך 3/4 שעה עד שמוכן.
הוציאו מהתנור והגישו לצד לחמניה, באגט או פיתה.
בהצלחה רבה ובתאבון.