עוד מאמיר אטינגר: העיתונאים שפלדשטיין ניסה לתת להם את המידע: עמרי אסנהיים ורביב גולן מחדשות 12.
מכינים שבת: שוק טלה בתנור עם תפו"א בטעם מתקתק
מתכון מיוחד לערב שבת, שוק טלה בתנור בתוספת חצאי תפוחי האדמה, הנותנים יוקרה ומראה מכובד יותר, עם טעם של מתיקות הצ'ילי והדבש סעודת השבת תראה אחרת
שוק טלה צילום: ניסי גולדרייך
שוק טלה בתנור / מאת: ניסי גולדרייך
מרכיבים:
שוק טלה (זרוע)
10 בצלי שאלוט
5 תפוחי אדמה עם קליפה שטופים וחתוכים לחצאים
ראש שום שלם נקי
למרינדה:
2 כוסות יין
כף מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
כוס צ'ילי מתוק
חצי כוס דבש
כף תבלין קייג'ון
אופן ההכנה:
מערבבים את כל מרכיבי המרינדה היטב
שמים נייר אלומניום רחב על משטח עבודה ועליו 2 ניירות אפיה בשביל לעטוף היטב את השוק טלה
מניחים את השוק על הנייר ושופכים את המרינדה ומעסים היטב מכל הכיוונים ועוטפים את השוק עם הנייר וסוגרים היטב
מעבירים לסיר סטואז' ומכניסים לקירור ל 12 שעות
אם אין לכם סיר סוטאז' ניתן להשתמש בתבנית פיירקס גדולה כשמחממים אותה חצי שעה בתנור בחום 200 מעלות
מוציאים את השוק מהנייר וצורבים בתבנית הרותחת או בסיר על אש כ5 דקות מכל צד ומכל הכיוונים
שמים את השוק במרכז התבנית או הסיר ומסדרים את הירקות ושופכים את המרינדה ומזלפים שמן זית ומוסיפים 2 כוסות מים בכוס שתיה חמה וסוגרים היטב את הסיר שיהיה אטום
מחממים תנור ל140 מעלות ומבשלים את השוק 4 שעות
משאירים את השוק להתקרר בתנור ולחמם שוב לפני ההגשה