דין פישר: נתב"ג חזרה לשגרה מלאה.
לארוחה מזינה וטעימה בתנור: קציצות קינואה ועדשים
הקציצות המעולות הללו מהוות ארוחה מזינה וטעימה הן בריאות במיוחד ואפויות בתנור ניתן להוסיף להן סלט ירקות גדול ועסיסי וטחינה אך הן טעימות גם עם גבינת עזים או יוגורט
קציצות קינואה צילום: רויטל בועז
בריא עם טעם מיוחד
לארוחה מזינה וטעימה בתנור: קציצות קינואה ועדשים
הקציצות המעולות האלו מהוות ארוחה מזינה וטעימה - אפשר להוסיף סלט ירקות גדול וטחינה אבל הן גם טעימות עם גבינת עזים או יוגורט.
קציצות קינואה ועדשים
מרכיבים ל 25-30 קציצות (תלוי בגודל):
כוס קינואה לפני בישול
כוס עדשים לפני בישול (אפשר לעשות מכלל סוגי העדשים יוצא מצוין)
3 ביצים
1/3 כוס קמח כוסמין מלא
2 גזרים מגורדים בפומפייה
2 קישואים מגורדים בפומפייה (יש אפשרויות רבות כמו: פטריות, דלעת, תרד - או כל מה שנשאר בבית)
בצל קצוץ דק
חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצות
כפית שמן זית
לתיבול: מלח, פלפל, מעט כורכום, ומעט כמון.
אופן ההכנה:
יש לבשל את הקינואה והעדשים בנפרד במים (ללא מלח) עד שמתרככים, לסנן את המים ולהניח להתקררות (ניתן להכין כמות כפולה ולהקפיא כדי שיהיה מוכן לפעם הבאה).
לאחר מכן לחתוך את הירקות.
כשהקינואה והעדשים מסוננים היטב והתקררו מעט ערבבו הכל יחד והכינו את הקציצות .
חממו תנור ל160 מעלות למשך כ25 דקות, הפכו את הקציצות ואפו עוד כ10-12 דקות להזהבה, בתאבון
מאת: רויטל בועז - Revital Boaz