דובר צה"ל: הופעלו התרעות במספר מרחבים במרכז הארץ בעקבות שיגורים שחצו לשטח הארץ מלבנון, פרטים נוספים בהמשך.
קינוח אלגנטי: קרם לימון עם קראמבל אגוזי לוז ושקדים
קינוח מושלם לערב שבת בשילוב של חמוץ עדין, עם קראסט מתוק של אגוזי לוז ושקדים... כייף כמה שזה פשוט וקל להגיש מנה אחרונה אלגנטית ומושלמת
קרם לימון עם קראמבל אגוזי לוז ושקדים צילום: ניסי גולדרייך
קרם לימון עם קראמבל אגוזי לוז ושקדים / מאת: ניסי גולדרייך
10 מנות
לקרם לימון:
500 מ"ל שמנת ריץ'
2 כפות פודינג
4 כפות אבקת סוכר
3 כפות מיץ מלימון
לקראמבל:
2 כוסות קמח
3/4 כוס שמן
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס אגוזי לוז קצוצים גס
חצי כוס שקדים קצוצים גס
להכנת הקרם:
בקערה מקציפים את הריץ' ומוסיפים את הסוכר והפודינג וממשיכים להקציף לקצף יציב
מוסיפים את הלימון ומערבבים בעדינות
מעבירים לשקית זילוף עם צנתר
לקראמבל:
בקערה מערבבים את הקמח, סוכר, שמן, אגוזים ושקדים מעבדים לבצק ומפוררים לפירורים
מחממים תנור ל180 מעלות
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומפזרים את הפירורים
מכניסים לתנור ואופים 15 דקות עד שהקראמבל מזהיב יפה ומוציאים ומקררים
הרכבת המנה:
בכוסית קינוח שמים מעט מהקראמבל ומזלפים מהקרם לימון ושוב מפזרים מהקראמבל
עוטפים ושומרים בקירור
בתאבון