ינון מגל: "מודה: קראתי את כתב התביעה של גיא פלג ותבהלה 12 נגדי, והוא בדיחה מצחיקה יותר מהציוץ שלי".
בטעם משובח: עוגיות אלפחורס במרקם שנמס בפה
העוגיות האהובות בטעם משובח עם מרקם מיוחד שנמס לכם בפה, הן יפיצו ריח מגרה במיוחד בבית. תסתכלו טוב על התבנית כי ממש ברגע הכל יתחסל, וכדאי שתשמרו לכם כמה בצד, שתספיקו לטעום
עוגיות אלפחורס צילום: unsplash
עוגיות אלפחורס
המצרכים:
1 כוס קמח
1 אבקת אפיה
3 חלמונים
1 כוס סוכר
200 גרם חמאה מומסת
1 שקית סוכר ווניל
500 גרם קורנפלור
למילוי:
ממרח ריבת חלב (לא הנוזלי)
קוקוס לגלגול העוגיה
הוראות הכנה:
הקציפו את החמאה המומסת והסוכר במשך כ3 דקות על מהירות נמוכה, הוסיפו בהדרגה את הביצים אחת אחרי השנייה (מכניסה ביצה מערבבת מכניסה עוד אחת ומערבבת וכן הלאה)
מגביהים את המהירות של המיקסר ומוסיפים את הסוכר ווניל ואבקת האפיה, עד שמתקבל קצף יציב.
מנפים את הקורנפלור בעדינות מעל הקצף וממשיכים להקציף כל הזמן על מהירות נמוכה, מוסיפים בניפוי גם את הקמח לאט לאט ומקציפים היטב עד לקבלת בצק טוב לעבודה.
מקמחים משטח עבודה, לוקחים מהבצק ומרדדים, קורצים בעזרת קורצן עוגיות עיגולים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
מחממים תנור ל180 מעלות. מכניסים את העוגיות לתנור ואופים כ9 דקות בדיוק. מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים.
מורחים על כל עוגיה ממרח ריבת חלב וסוגרים כמו סנדוויץ' בעוגיה נוספת ומגלגלים על הצד בקוקוס כך שידבק לריבת חלב שמציצה הקוקוס (ראו בתמונה)