ראש מועצת מטולה דוד אזולאי בראיון ל׳גל״צ׳: ״לצערי כבר היום אני יודע להגיד שלפחות 30% מהאוכלוסייה לא תחזור למטולה, בעיקר הצעירים עם הילדים״.
גלידה עם פיצפוצי שוקולד קריספיים במיוחד
מחפשים מתכון לקינוח? את הגלידה הזו לא תמצאו בחנויות. הקרספיות של פצפוצי הקורנפלקס המצופים בשוקולד עם מרקם הגלידה המושלם, נותן את הטעם המיוחד של קינוח מרשים וחגיגי. המדהים בה - ניתן להמיר אותה לפרווה וכך מתאימה לכל ערב גם לשבת
גלידת ווניל צילום: pixabay
גלידה עם פצפוצי שוקולד קריספיים
המצרכים:
לפיצפוצי שוקולד:
4 וחצי כוסות קורנפלקס מפוררים דק
200 גר' שוקולד מריר
3/4 כוס חמאת בוטנים
2 כפות שמן
לגלידה:
6 חלבונים
1 כוס סוכר
2 סוכר ווניל
2 וחצי שמנת מתוקה או קצפת ריץ'
אופן ההכנה:
פצפוצי השוקולד:
הכניסו לסיר את השוקולד המריר, השמן וחמאת הבוטנים והניחו על הגז עד להמסה מלאה. (ערבבו כל הזמן)
הוסיפו את פירורי הקורנפלקס וערבבו.
הכניסו למקפיא ל20 דקות.
הגלידה:
הקציפו את החלבונים, הסוכר והסוכר ווניל, לקצף יציב
בקערה נפרדת הקציפו את השמנת המתוקה או הריץ', לקצף יציב
ערבבו את שני ההקצפות בזהירות.
הוציאו מהמקפיא את פירורי הקורנפלקס עם השוקולד ופוררו אותם בעזרת מזלג, בצורה של גושים קטנים,
ערבבו את פירורי השוקולד עם הגלידה
שפכו את הגלידה לתבנית סיליקון באיזה צורה שתבחרו.
לאלו שאין תבנית סיליקון – ניתן לקחת שקית הקפאה ולפתוח אותה כך שתיווצר לכם שקית ארוכה בצורת מלבן רחב. הניחו את השקית על תבנית אינגליש קייק. שיפכו מעל השקית את הגלידה והניחו מעל נייר כסף.
הכניסו למקפיא עד להגשה.
ניתן להכניס את הגלידה גם לכוסיות.
אפשרות לפורר בהגשה מעט פקאן מלמעלה.