דין פישר: נתב"ג חזרה לשגרה מלאה.
כמה פשוטה ככה טעימה: עוגת שמנת בטעם של עוד
העוגה הזו היא מדהימה וקלה להכנה, עם הטעם המיוחד של שמנת קרה עם בצק פריך שנותן את הטעם לעוד חתיכה שתוריד לנו את המחשבה לדיאטה
עוגת שמנת צילום: pixabay
עוגת שמנת.
המרכיבים:
לבצק:
3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
3/4 כוסות סוכר
2 ביצים
1/3 כוס חלב
1 כף תמצית ווניל
1/2 מרגרינה
1/4 כוס שמן
לשכבת השמנת:
150 גר' מרגרינה מומסת חלקית
1 כוס סוכר
3 ביצים
כף וחצי תמצית ווניל
3 גביעי שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
לבצק:
הכניסו את כל החומרים לקערה וערבבו לבצק אחיד, הניחו בתבנית עגולה או מלבן בינונית,
חממו תנור על180 מעלות והכניסו לתנור למשך 20 דקות עד להזהבה (שימו לב ישנם תנורים שזה יקח 15 דקות אז היו ערניים)
הוציאו מהתנור וקררו.
לשכבת השמנת :
הכניסו לבלנדר את המרגרינה, הסוכר הביצים ותמצית הווניל וערבבו היטב (ניתן לעבוד גם עם בלנדר יד)
הוסיפו לתערובת שנוצרה בבלנדר את גביעי השמנת וערבבו היטב עם כף.
שפכו את התערובת מעל הבצק שהתקרר והכניסו למקרר להתייצבות העוגה.
בתאבון