מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 19°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 19°c
בני ברק 33°c
אשדוד 22°c
י' תשרי התשפ"ה | 12.10.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 19°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 19°c
בני ברק 33°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתאים לכם להרשים בשולחן השבת? המתכון הזה ייתן לכם את המענה

"כבד צלוי ביין על מצע קדאיף" הוא המתכון הטעים והמרשים של השפית "ניסי גולדרייך" שתמיד אוהבת להפתיע עם מתכונים מדהימים, המתכון הזה ייתן לכם שולחן שבת יוקרתי ובסטייל אחר, עם הקריספיות של הקדאיף והטעם המשובח של הכבד הצלוי ביין, לסעודה מפוארת ומכובדת לכבוד שבת קודש

מתאים לכם להרשים בשולחן השבת? המתכון הזה ייתן לכם את המענה

כבד צלוי ביין צילום: ניסי גולדרייך

כבד צלוי ביין על מצע קדאיף / מאת: ניסי גולדרייך

מרכיבים:

250 גרם כבד צלוי חתוך לרצועות קטנות 

3 בצלים פרוסים לרוחב

3 כפות דבש

חצי כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס

כוס יין קברנה

לקדאיף:

250 גרם קדאיף מופשר

חצי כוס שמן

קורט מלח

כפית סוכר

להגשה:

סילאן

פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

מחממים מחבת ומוסיפים את הבצלים, מאדים תוך כדי ערבוב ומוסיפים קצת שמן

מוסיפים את המלח והפלפל ומממשיכים לטגן עד שהבצל מזהיב

מוסיפים את הדבש והכבדים הצלויים ומערבבים

מוסיפים את היין ועל אש בינונית מבשלים כ10 דקות עד שהיין מצטמצם ומורידים מהאש

לקדאיף:

בקערה חותכים לרצועות קצרות יותר את הקדאיף ומפרידים את האיטריות כמה שאפשר

מערבבים את השמן עם המלח והסוכר ושופכים אל הקדאיף ומערבבים עם הידיים טוב

בתבנית תנור מרופדת נייר אפיה יוצרים בעזרת רינג בקוטר של כ6 ס"מ עיגולים של קדאיף, מכניסים לתוך הרינג כמות של כ3 כפות קדאיף ומהדקים היטב מחממים תנור ל180 מעלות

מכניסים לתנור חם את התבנית ואופים 10 דקות עד שהקדאיף מעט מזהיב

הרכבת המנה:

מניחים את הקדאיף בצלחת ומעל שמים מהכבד ומזלפים מעט סילאן ופטרוזיליה קצוצה ומגישים

בתאבון

בחדרי חרדים

art

 צבע אדום