מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

המתכון המוצלח לפאי פיצוחים: לא תפסיקו לאכול

המתכון המוצלח לפאי פיצוחים המתאים לכל ארוחה ובמיוחד לסעודות שבת. המרקם הטעים של מגוון הפיצוחים בתוספת המייפל, נותן לכם את הטעם המושלם לקינוח מפנק ויוקרתי

המתכון המוצלח לפאי פיצוחים: לא תפסיקו לאכול

פאי פיצוחים צילום: ניסי גולדרייך

פאי פיצוחים / מאת: ניסי גולדרייך

החומרים:

לבצק: (כוס שתיה חמה של 200 מ"ל)

150 גרם מרגרינה רכה

2 כוסות קמח

חצי כוס אבקת שקדים

כוס אבקת סוכר

2 חלמונים

קורט מלח

למלית:

50 גרם מרגרינה

חצי כוס סוכר חום

חצי כוס סירופ מייפל

כוס וחצי של פיצוחים פקאן סיני/ פקאן טבעי/ קשיו/ אגוזי מלך/אגוזי לוז/צנוברים

2 ביצים m

אופן ההכנה:

הכנה הבצק:

מחממים תנור ל180 מעלות

מקציפים את המרגרינה עם החלמונים כ2 דקות ומוסיפים את שאר המרכיבים

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקרור חצי שעה לפחות.

מקמחים נייר אפיה ועליו מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ .

מצמידים את הבצק המרודד לתבנית פאי בקוטר 26

דוקרים את בסיס הבצק והשוליים.

מצמידים נייר כסף טוב על הפאי כדי למנוע תפיחה של הבצק ואופים 15 דקות אפיה עיוורת

מוציאים את הנייר כסף ומקררים מעט

להכנת המלית:

בסיר ממיסים את המרגרינה ומוסיפים את שאר המרכיבים של המלית ומערבבים היטב

יוצקים על הפאי את המלית

מחממים את התנור ל 170 מעלות ואופים כחצי שעה עד שהפאי מזהיב יפה

מקררים טוב ומעבירים לתבנית הגשה

בתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art