מבזקים +
תל אביב 27°c
באר שבע 24°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 33°c
אשדוד 27°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 27°c
באר שבע 24°c
חיפה 23°c
ירושלים 19°c
בית שמש 22°c
בני ברק 33°c
אשדוד 27°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מעורב ירושלמי בטאקו: מתכון מושלם לארוחת צהרים בטיול

מתכוננים לבין הזמנים? בא לכם מנה בשרית טעימה ומושקעת? קבלו את המנה הבאה: מעורב ירושלמי בטאקו, מתכון טעים ומיוחד, והכי חשוב מתאים כמנה לארוחת צהריים בטיול

מעורב ירושלמי בטאקו: מתכון מושלם לארוחת צהרים בטיול

מעורב ירושלמי בטאקו צילום: ניסי גולדרייך

מעורב ירושלמי בטאקו / מאת: ניסי גולדרייך

6 טורטיות מקמח תירס

המצרכים למעורב:

3 בצלים חתוכים לפרוסות דקות לאורך

2 שיני שום קצוצות

פרפר אחד של חזה עוף פרוסים דק לחתיכות בינוניות

2 פרגיות חתוכות לקוביות קטנות

100 גרם כבד צלוי חתוך לקוביות בינוניות

כפית מלח גס

כף כמון

כפית כורכום

כף סוכר או דבש

חצי כוס שמן

אופן ההכנה:

מחממים סיר עם השמן ומטגנים את השום והבצל עד שמזהיבים יפה

מוספים את כל התבלינים ומערבבים

מוסיפים את החזה והפרגית ומטגנים כ10 דקות

מוסיפים את הכבד ומערבבים במידה וחסר שמן אפשר להוסיף עוד רבע כוס

מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה טועמים ומתקנים תיבול

לטאקו:

מחממים תנור ל180 מעלות

משמנים מעט את הטורטיה בשמן זית במריחה עם מברשת

על רשת תנור משחילים את את הטורטיות במרווח של 3 מסילות כשהשוליים שלהם כלפי מטה ובחימום הם יקבלו את צורת הטאקו

מכניסים למרכז התנור ואופים כ10 דקות עד שהטאקו מקבל צבע זהוב יפה ומוציאים לקירור ומחכים לצינון מלא כדי שיקבל את הקריספיות

הרכבת המנה:

שמים במרכז הטאקו חופן מהמעורב מוסיפים מעט סלט עלים וסלט כרוב מזלפים טחינה מתובלת קצת סילאן ומגישים חם

בתאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art