מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מעקודה / מחמאר - מתכון לפשטידה מרוקאית

המתכון הטעים של פשטידת תפו"א - מחמר / מעקודה, מתאים ביותר לסעודה מפסקת גם טעים גם משביע נסו ותהנו מכל ביס

מעקודה / מחמאר - מתכון לפשטידה מרוקאית

פשטידת תפוחי אדמה צילום: pixabay

מאת: חני מכל הלב

מצרכים למעקודה:

  • 5 תפו''א גדולים
  • 2 גזרים
  • 3 ביצים.
  • אבקת מרק עוף
  • פלפל שחור
  • מלח
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חצי לימון
  • 9 ביצים
  • 3 כפות שמן

 מעקודה אופן ההכנה:

  1. נכניס את תפו"א, הגזרים ו3 הביצים כשהם שלמים לסיר עם מים ונבשל
  2. לאח"מ נוציא את תפו"א ונמעך אותו
  3. את הגזר והביצים נחתוך לקוביות.
  4. נכניס לקערה את תפו"א המעוך, קוביות הגזר והביצים ונוסיף כף גדושה אבקת מרק עוף, מלח, פלפל שחור, חופן כוסברה ונסחוט את לימון לתוך התערובת, נערבב היטב ונוסיף 9 ביצים ונערבב היטב שוב
  5. נחמם סיר עם השמן, כאשר השמן רותח נשפוך לתוכו את התערובת ונבשל כ4 דקות על הגז, לאח"מ נשפוך את התערובת לתבנית ונכניס לאפיה בתנור על חום של 190° למשך 3/4 שעה עד להשחמה, (שימו לב: בתנורים מסויימים יכול להיות שיאפה יותר מהר)

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art