עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
מחפשים מתכון מיוחד: קבלו מתכון ללחמניות אווריריות ומושלמות
הלחמניות הללו מיוחדות כיון שאופן ההכנה שלהם אינו רגיל, כאן טמון הסוד להתפחה שנותן את הטעם האוורירי והמושלם ללחמניות טעימות במיוחד
לחמניות צילום: pixabay
לחמניות עם טעם של עוד
החומרים:
חצי קילו קמח
כפית משפר אפיה
כפית וחצי שמרים יבשים
כף גדושה סוכר
20 גרם מרגרינה מומסת
250 מיליליטר מים חמימים
כפית שטוחה מלח
אופן ההכנה:
לקערה של מיקסר מכניסים את הקמח, השמרים ומשפר האפיה, ומערבבים.
מוסיפים את הסוכר ואת המרגרינה וממשיכים לערבב
מוסיפים את המים בהדרגה ומתחילים ללוש, לאחר כחמש דקות מוסיפים את המלח ולשים עוד כשתים שלוש דקות
אם לשים ביד יש ללוש עשר דקות לפני הוספת המלח ו10 דקות אחריו לפחות. (אמורים לקבל בצק גמיש)
מוציאים מהקערה, מגלגלים לכדור, מחזירים לקערת המיקסר, מכסים במגבת רטובה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר כשעה, מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח מקומח מעט, ולשים שוב את הבצק לכדקה להוצאת האויר, מניחים לכרבע שעה ומוציאים אוויר שוב. מגלגלים שוב לכדור ומועכים מעט על המשטח למצב של עיגול, בכדי שיהיה קל לחלק.
מחלקים את הבצק עם סכין ל-8 חלקים שווים, מחלקים קודם את העיגול לרבעים ואחר כך כל רבע מחלקים שוב לשתיים.
פורסים נייר אפיה על תבנית לתנור ומקמחים מעט.
מכל חלק מכינים לחמניות באיזה צורה שרוצים ומניחים על תבנית האפיה, מברישים בעדינות בביצה טרופה, מפזרים בנדיבות שומשום או פרג, ומניחים לתפיחה שלישית של כחצי שעה.
מכניסים לתנור מחומם לחום של 180 מעלות לחצי שעה.
מאת: השף שלום דרעי