מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 17°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
ב' כסלו התשפ"ה | 03.12.2024
תל אביב 17°c
באר שבע 17°c
חיפה 19°c
ירושלים 13°c
בית שמש 17°c
בני ברק 25°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

המתכון המושלם לשיפודי סלמון וקבבון לוקוס

לקראת תשעת הימים ניסי גולדרייך מפנקת עם מגוון רחב של מתכוני דגים מיוחדים בכל יום והיום לכבוד ראש חודש עם מתכון לשיפודי דגים נפלאים ומושלמים

המתכון המושלם לשיפודי סלמון וקבבון לוקוס

שיפודי דגים צילום: ניסי גולדרייך

שיפודי סלמון בטעם גריל / מאת: ניסי גולדרייך

מרכיבים: 6 מנות

6 פילטים של סלמון (6 מנות בעובי 2 וחצי אצבעות) ללא עור ועצמות חתוכים לקוביות בינוניות

שיפודי צ'ופסטיקס

למרינדה:

1 כפית פפריקה מעושנת

1 כפית פפריקה מתוקה

3 שיני שום כתושות

5 כפות שמן זית

כף שמן שומשום

2 כפות רוטב סויה

כף חומץ בלסמי (או רבע כוס מיץ מלימון)

2 כפות דבש

3 כפות פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 את רכיבי המרינדה מערבבים בקערה טועמים ומתקנים תיבול.

2 מעבירים את קוביות הדג אל המרינדה מערבבים היטב מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה

3 משפדים את הדגים על שיפודים 2 עד 3 קוביות מפזרים מעט מלח גס ופלפל גרוס

4 צולים 3 ד' מכל צד על מחבת רותחת או מכניסים לתנור חם 200 מעלות בתבנית אפיה ל12 דקות בדיוק

שיפודי קבבון לוקוס

500 גרם דג לוקוס טחון ללא עור ועצמות ( ניתן להחליף לבורי או סלמון או כל דג טחון אחר )

2 שיני שום כתושות

כפית פלפל שחור גרוס

חצי כפית מלח

צרור פטרוזיליה קצוצה

שיפודי צ'ופסטיקס

אופן ההכנה:

מערבבים את כל מרכיבי הדג בעדינות כדי לשמור על אוריריות הדג

יוצרים קבבונים בעדינות בלי לכווץ כדי לשמור על אוריריות, תוחבים שיפוד בעדינות לכל קבבון

מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצולים כ5 דקות מכל צד

סוחטים מעט לימון בהגשה

מגישים לצד תפוחי אדמה אפויים

בתאבון.

בחדרי חרדים

 

 צבע אדום

art