השר בן גביר: ״ההסכם עם לבנון הוא טעות גדולה. החמצה היסטורית של הזדמנות למגר את החיזבאללה. אדוני ראש הממשלה - עדיין לא מאוחר לעצור את ההסכם הזה״.
סוכל ניסיון נוסף של הברחת בשר וגבינות משטחי הרשות הפלסטינית
מפקחי משרד החקלאות תפסו אמש מבריח מוצרי בשר וגבינות מהרשות הפלסטינית שתכנן למוכרם בירושלים, החשוד עוכב לחקירה ואף נפתחו נגדו הליכים משפטיים, במקביל מוצרים אלו הושמדו
משטרה צילום: pixabay
מפקחי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות של משרד החקלאות (פיצו"ח) תפסו אמש למעלה מ-140 ק"ג של מוצרי בשר וגבינות ללא פיקוח שיועדו למכירה באזור ירושלים. הבשר והגבינות נתפסו ברכב שניסה להעבירם במעבר מזמוריה אשר נמצא במזרח ירושלים. מפקחי המשרד הבחינו ברכב שנראה "עמוס" מהרגיל ועורר את חשדם. כאשר הם עצרו ובדקו את הרכב, התברר שהחשד היה במקומו, והם מצאו בתוך הרכב עשרות שקיות של מזון, המכילות כ-120 ק"ג בשר עוף טרי וכ-20 ק"ג גבינה "סורית" (דומה לגבינה חלומי), ללא כל תווית או סימן המעידים כי מוצרים אלו מפוקחים.
מחקירת הנהג עלה כי הבשר והגבינה הוברחו משטחי הרשות הפלסטינית והנהג תכנן למכור אותם בירושלים. החשוד, תושב הרשות הפלסטינית בשנות ה-30 לחייו עוכב לחקירה, ונפתחו נגדו הליכים משפטיים. במקביל, לנוכח הסכנה הממשית לבריאות הציבור באכילת הבשר והגבינה, הם הושמדו.
ניסיון הברחה זה מצטרף לרצף ניסיונות הברחה ושיווק מתחומי הרשות הפלסטינית אל תוך שטחי ישראל מתחילת השנה. על פי נתוני המשרד מתחילת השנה ועד כה, חשפו, תפסו והשמידו מפקחי משרד החקלאות כ-180 טונות מוצרים מן החי ב-98 אירועים שונים, שמקורם משטחי הרשות הפלסטינית ועלולים להוות סכנה ממשית לבריאות הציבור.
חלק מהבשר שנתפס. צילום: משרד החקלאות ופיתוח הכפר
חלק מהגבינות שנתפסו. צילום: משרד החקלאות ופיתוח הכפר
ד"ר נחום איצקוביץ', מנכ"ל משרד החקלאות ופיתוח הכפר: "בשר, ביצים ומוצרי חלב המיוצרים ללא פיקוח וטרינרי ואינם עומדים בדרישות השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, עלולים לגרום לתחלואה וקיים סיכון ממשי לבריאות הציבור. בשל כך, אוסר משרד החקלאות על שיווק מוצרים מן החי שמקורם מחוץ לגבולות ישראל".
עוד הוסיף ד"ר איצקוביץ': "אנו מבקשים מהציבור להקפיד לרכוש מוצרים מן החי, לרבות: בשר, גבינות, חלב וביצים, במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח. בנוסף, יש להקפיד על רכישת מוצר באריזתו המקורית, כאשר היא סגורה, נקייה ונושאת תווית ובה שם המשווק, היצרן, תאריך הייצור ותאריך פג תוקף".
רואי קליגר, מנהל היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות במשרד החקלאות: "המשרד רואה בחומרה כל מקרה ומקרה של הברחת מוצרי מזון משטחי הרשות הפלסטינית ומכירתו בישראל, ובפרט מוצרי מן החי שבהם סכנה בריאותית גדולה עוד יותר. מפקחי המשרד פועלים באופן מתמיד, 7 ימים בשבוע, 24 שעות ביממה, כדי למנוע ניסיונות אלו".