מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 23°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 23°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 30°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בלי להתפשר: העוגה האוורירית עם הטעם החלבי בתוספת נוגט ואוראו

המתכון המושלם לעוגת טורט שוקולד פרווה, נוגט אוראו / לוטוס - אוורירית וממכרת ברמות, נותנת סטייל לכל ארוחה שתגישו כמנה אחרונה ופשוט מרגישה חלבית

בלי להתפשר: העוגה האוורירית עם הטעם החלבי בתוספת נוגט ואוראו

טורט נוגט ואוראו צילום: תהילה גל

המצרכים:

240 גרם סוכר

3 ביצים

200 מל שמן (שלושת רבעי כוס)

200 מל (חצי פחית) קרם קוקוס (תופתעו אבל זה נותן לעוגה מרקם חלבי ורך כמו שהשמנות / חמאה נותנות. לא מרגישים טעם של קוקוס למי שחושש)

100 מ"ל שמנת צמחית / ריצ'

100 מ"ל מים חמים

200 גרם קמח

30 גרם שוקולית

30 גרם קקאו

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

סודה לשתייה - חצי כפית שטוחה מאוד

לציפוי: כוס חד פעמי (קרה) נוגט פרווה / לוטוס מומס + 2 כפות שמן קנולה.

5 עוגיות אוראו / לוטוס- לא חובה.

אופן הכנה:

מחממים את התנור על 150 מעלות

מקציפים 5 דקות: סוכר + ביצים למסה תפוחה ובהירה.

מוסיפים שמן + שמנת + מים ומקציפים עוד דקה

בינתיים בקערה נפרדת שמים את כל היבשים ומסננים דרך מסננת (תורם לאווריריות ומונע גושים) מערבבים הכל טוב.

שופכים למיקסר בהדרגה לאיחוד בלבד! (הקצפת יתר גורמת לדחיסות בעוגה)

שופכים לתבניות משומנות ומכניסים לתנור על 160 למשך כ- 40-45 דקות

מעלות נמוכות לזמן ארוך משפר את המרקם של העוגה.

לשקית זילוף נכניס את הנוגט + שמן ונכניס לכוס עם מים רותחים כמה דקות עד שהנוגט הופך לנוזלי מאוד

עושים חורים בעזרת מזלג בעוגה ושופכים את הנוגט המומס אל תוך החורים שיצרנו.

בינתיים מפוררים אוראו (אפשר במעבד מזון או ידני עם פטיש שניצל) לקראנצ'יות מלמעלה

ממיסים ממרח לוטוס במיקרו 30 שניות ושופכים מעל.

מפזרים מלמעלה את האוראו המפוררות

טיפים מוצלחים:

• לפני שמכניסים את העוגה לתנור כדאי בעזרת שפריצר מים להתיז על העוגה ומצדדיה -יוצר אדים ומרטיב את העוגה לרכות מצויינת

• כאשר העוגה מוכנה התיזו בנוסף מעט מים על העוגה והשאירו לעוד דקה בתנור מכובה.

• כאשר אתם מוציאים את העוגה מהתנור הניחו מעל נייר כסף ומעליו מגבת בכדי שהאדים ישמרו בתוך העוגה.

• תוכלו לעשות פס של עוגת עם אוראו ופס אחד של לוטוס כך תוכלו לדעת מה לטעמכם.

• ניתן להמיר את ממרח הנוגט פרווה או הלוטוס, בשוקולד מריר מומס עם שמנת צמחית (200 גרם שוקולד על 200 מל שמנת) אבל אם אתם רוצים עוגה בטעם חלבי אל תוותרו על הנוגט/הלוטוס.

• נוגט ניתן לרכוש בכל חנות המתמחה באפייה

מאת: תהילה גל – "מתוק בלב" קונדיטורית בעלת תעודה.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art