מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 18°c
חיפה 21°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 27°c
אשדוד 20°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 18°c
חיפה 21°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 27°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

המטבוחה המרוקאית בניחוח אסלי ובתיבול מנצח

סלט המטבוחה, תערובת העגבניות הקסומה שהביאו איתם יהודי צפון אפריקה לישראל, הפכה במהירות ללהיט עממי קלאסי, 'המטבוחה' שפירושה בשפה הערבית הוא סך 'מבושלת'. עשויה מירקות בסיס פשוטים: עגבניות, פלפל קלוי ושום, שביצירה של טעם הפכו למעדן דומיננטי ולקלאסיקה של תיבול מנצח, עד שקשה לדבר על סלטים ולא לחלוק לה כבוד בדיוק כפי שהיא. אסלית ומלאה מלאה בטעם. אל תתפתו לסלט התעשייתי הקורץ על המדף בסופר, זה עולם אחר. אתם מוזמנים לנסות

המטבוחה המרוקאית בניחוח אסלי ובתיבול מנצח

מטבוחה צילום: ריצ'ל רייך

מטבוחה מרוקאית אמיתית בניחוח אסלי

רכיבים:

 10 עגבניות בשלות

 1/4 כוס שמן

 1 פלפלון חריף

 6 שיני שום פרוסות

 1 כפית כמון

 2 כפיות חוויאג' (עדיף חוויאג' למרק)

 1 כף פפריקה

 1 כף סוכר

 1 כפית מלח שטוחה

 1 כף רסק עגבניות

אופן ההכנה:

נפרוס את הפלפלון החריף לפרוסות דקות, נרתיח את  1/4כוס השמן בסיר ונטגן עם פרוסות השום על להבה גבוהה למשך 2 דקות תוך כדי בחישה. ננמיך את האש ונוסיף את הכמון והחוויאג.'

נחתוך את העגבניות לקוביות בגודל 2 2X ס"מ ונוסיף לתערובת שעל האש. נוסיף גם את הפפריקה, הסוכר והמלח.

נמשיך לבשל על להבה נמוכה במשך 40 דקות עד לאידוי רוב הנוזלים, תוך בחישה פעם בפעם.

נוסיף כף רסק עגבניות לחיזוק הצבע האדום.

נקרר את התערובת ונגיש בהנאה.

טיפ: מומלץ להשתמש בעגבניות אדומות ביותר ואפילו מעט רכות

מאת: ריצ'ל רייך מחברת הספר סוד הגן

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art