מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 18°c
בית שמש 23°c
בני ברק 27°c
אשדוד 23°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

המתכון לסלט הכי מקורי שתראו לכבוד שבת: חסה, עוף וקרוטונים

כשמתחשק לכם לגוון בסעודת שבת הסלט הזה הוא הכי מיוחד שתוכלו להכין • ייתן לכם את היוקרה לשולחן עם הטעם המיוחד ועם סטייל מושלם

המתכון לסלט הכי מקורי שתראו לכבוד שבת: חסה, עוף וקרוטונים

סלט חסה עוף וקרוטונים צילום: אפרת ליבפרוינד

סלט חסה, עוף וקרוטונים (8 מנות)         

המצרכים:                                                   

ראש חסה קרועה לחתיכות

½ כוס גרגירי רימון

לעוף:

3 כפות שמן

חזה מעוף אחד, חתוך לרצועות דקות

2 שיני שום כתושות

2 כפות דבש

קורט פלפל שחור

לרוטב:

כף חרדל

2 כפות חומץ

שן שום

2 כפות סילאן

6 כפות מיץ תפוזים

2 גבעולי בצל ירוק

קורט מלח

קורט פלפל שחור

לקרוטונים:

לחמניית אצבע או חצי באגט

מעט שמן

מעט מלח

הכנת העוף:

מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את רצועות העוף, את הדבש, השום והפלפל השחור ומקפיצים כ-5 דקות, עד שהעוף מוכן לאכילה.

הכנת הרוטב:

טוחנים בבלנדר מקל את כל רכיבי הרוטב.

הכנת הקרוטונים:

מקפיאים את הלחמנייה או את הבאגט ופורסים אותה, בעודה קפואה, לרצועות דקיקות, במנדולינה או בסכין טובה.

מניחים את רצועות הלחמנייה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעט שמן, זורים מעט מלח ואופים בתנור שחומם ל-°c180, כ-8 דקות או עד הזהבה.

ההגשה:

שמים בקערה את החסה ואת הרימונים, יוצקים את הרוטב, מניחים את רצועות העוף המוקפצות ואת הקרוטונים ומגישים מיד.

טיפ- אפשר להכין את הקרוטונים עד שבועיים מראש ולשמור אותם בכלי סגור. לחלופין, אפשר להכין את הקרוטונים בדרך השגרתית והמוכרת או להשתמש בקרוטונים קנויים.

בהצלחה ובתאבון: אפרת ליבפרוינד

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art