מבזקים +
תל אביב 23°c
באר שבע 19°c
חיפה 23°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 30°c
אשדוד 22°c
י' תשרי התשפ"ה | 12.10.2024
תל אביב 23°c
באר שבע 19°c
חיפה 23°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 30°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לבורקס במילוי גבינות ותרד מתאים במיוחד לפתיחת הצום

הבורקס הזה הוא טעים ומקורי, מתאים לכל סעודה ובמיוחד לאחר הצום כשכולם רעבים ומחפשים משהו משביע יותר • תשנסו מותניים ותתחילו

מתכון לבורקס במילוי גבינות ותרד מתאים במיוחד לפתיחת הצום

בורקס במילוי תרד וגבינות צילום: ניסי גולדרייך

בורקס במילוי גבינות ותרד / מאת: ניסי גולדרייך

המצרכים:

חבילת בצק פילאס מופשר (4 מנות)

למלית:

קופסא קוטג'

גביע שמנת חמוצה 27%

כוס פתיתי מוצרלה

צרור עלי תרד קצוצים

2 גבעולי בזיליקום קצוץ

מלח

פלפל

להגשה:

סלסה עגבניות:

4 עגבניות בשלות

מלח

פלפל

מיץ לימון

ביצים קשות חמות

אופן הכנת המלית:

מערבבים את כל מרכיבי המלית טועמים ומתקנים טיבול לפי הטעם

מעבירים לשקית זילוף וחותכים את הקצה לעובי 2 ס"מ

פותחים את הבצק ומזלפים לרוחב הבצק מהמלית ומשאירים שוליים ברוחב 1 ס"מ, חותכים בעזרת סכין ומהדקים את הקצוות תוך כדי גלגול בעדינות

מגלגלים את הבורקס אל תוך עצמו כמו לצורת חילזון ( אפשרי איזה צורה שמתחשק)

מושחים בביצה ומפזרים שומשום או קצח ומכניסים לתנור בחלק התחחון ל20 דקות בחום 180 מעלות עד שהבורקס מזהיב יפה

הכנת הסלסה:

מגרדים את העגבניות בפומפיה ומתבלים במלח פלפל ולימון לפי הטעם

פורסים את הביצים או משאירים שלם ומגישים חם

בתאבון

בחדרי חרדים

art

 צבע אדום