מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 18°c
חיפה 21°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 27°c
אשדוד 20°c
כ"ב חשון התשפ"ה | 23.11.2024
תל אביב 20°c
באר שבע 18°c
חיפה 21°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 27°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

תפוחי אדמה מוקרמים: יעשו לכם את הארוחה הכי מפנקת שיש

מתחשק לכם על ארוחה חלבית? תפוחי האדמה המוקרמים הללו בתוספת ניוקי וזיתי קלמנטה, מיוחדים בטעמם ומושלמים לארוחה מפנקת ומושקעת

תפוחי אדמה מוקרמים: יעשו לכם את הארוחה הכי מפנקת שיש

תפוח אדמה מוקרם עם ניוקי צילום: ניסי גולדרייך

תפוחי אדמה מוקרמים עם ניוקי פריך וזיתי קלמנטה / מאת: ניסי גולדרייך

לניוקי:

10 תפו"א תפוחי אדמה בקליפה (כ2 קילו, חצי מהכמות לתפו"א המוקרם)

1 ביצה

1 חלמון

כפית מלח

קצת פלפל לבן טחון

170 גרם קמח (1 ורבע כוסות)

אופן ההכנה:

מרתיחים סיר עם מים ומכניסים את התפו"א לבישול עד שהם רכים

מסירים את הקליפה של התפו"א ומועכים רק חצי מכמות התפו"א (במשקל של קילו) לפירה

בעזרת כף מעבירים את הפירה במסננת כדי שלא יהיו גושים ונקבל פירה חלק

מתבלים את הפירה במלח ופלפל ומוסיפים את הביצים והקמח ומערבבים היטב

מקמחים משטח עבודה ולוקחים חופן מהבצק ומגלגלים בקמח ומרדדים בעדינות לגליל בעובי של אצבע וחותכים את הגליל לחתיכות בגודל של 1 וחצי ס"מ ומעבירים למשטח מקומח עד לבישול

מרתיחים סיר עם מים עם מעט מלח ומבשלים את הניוקי כמה דקות עד שהם צפים ומסננים

טיפ: אפשר לשמור את הניוקי במקפיא ולשלב עם בשר ותבשילים

לניוקי הפריך:

טובלים את הניוקי בביצה ופירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק

להכנת התפו"א המוקרמים:

מרכיבים :

5 תפו"א חתוכים לקוביות גדולות

כוס שמנת מתוקה

חצי כוס חלב

צרור בזיליקום קצוץ

חופן זיתי קלמנטה

חופן פתיתי מוצרלה

שמן זית

מלח גס

פלפל גרוס

אופן ההכנה:

חותכים את התפו"א לקוביות גדולות ומעבירים לתבנית מרופדת נייר אפיה

שופכים שמנת מתוקה וחלב ומערבבים

מפזרים זיתים ובזיליקום ומוצרלה ומתבלים במעט שמן זית מלח ופלפל

מכניסים לתנור ל20 דקות בחום 200 מעלות

להרכבת המנה:

שמים במרכז הצלחת את התפו"א ומעל מוסיפים את הניוקי

בתאבון.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art