אברהם פריינד: הוריו של אלי פלדשטיין שוחחו עימו הערב פעם נוספת. אלי אמר להוריו: "כואב לי על הצער שלכם. אני לא צריך להיות פה, לא עשיתי כלום!". השיחה נמשכה 4 דקות בלבד!.
התכנית הכלכלית של הממשלה ליציאה מהמשבר הכלכלי
במרכזה - דמי אבטלה למשך שנה לשכירים בחל"ת, קצבה קבועה לעצמאיים וסיוע נוסף לעסקים • שר האוצר כ"ץ וצמרת משרדו הציגו את התוכנית לראש הממשלה נתניהו • במהלך הדיון, לחץ נתניהו על בכירי האוצר: "המדינה צריכה לתת כסף לאזרחים - ולא לתת להם לרדוף אחריו"
שר האוצר ישראל כ"ץ ובכירי משרד האוצר הציגו היום (שלישי) לראש הממשלה נתניהו תכנית כלכלית ליציאה מהמשבר הכלכלי. התכנית הוצגה בישיבה שהתקיימה מוקדם יותר. מטרתה: לספק יציבות לכל הנפגעים מהמשבר הנוכחי. עיקרי התכנית כוללים: תשלום דמי אבטלה לשנה הקרובה לכל השכירים בחל"ת, קצבת מחייה חודשית קבועה למשך שנה לעצמאיים שנפגעו מהמשבר וסיוע נוסף לעסקים לפי היקף הירידה במחזור שלהם.
במהלך הישיבה לחץ רה"מ נתניהו על אנשי האוצר והדגיש: "המדינה צריכה לדחוף לאזרחים כסף ולא שהם ירדפו אחריו". נתניהו דרש ליצור מנגנון יעיל יותר ובו קריטריונים פשוטים יותר לקבלת הכספים מהמדינה, זאת כלקח מהכשל שבהעברת הכסף עד כה. הנחיה דומה ניתנה לפני כחודשיים - אך ללא הועיל.
במקביל, גם שר הכלכלה עמיר פרץ גיבש תכנית במטרה להוריד את שיעור האבטלה ולהוסיף למשק כ-130 אלף משרות. עיקרי תכניתו של פרץ כוללים: מענקים לחברות על החזרת עובדים מחל"ת בענפי התעשייה וההייטק – מענק ממוצע של 25 אלף שקלים לכל עובד עם תנאי לקליטת העובדים לשנה לפחות. בנוסף, יורחבו המענקים על העסקה של עובדים מאוכלוסיות חלשות ומהפריפריה, וכן יינתנו מענקים בתנאים משופרים להקמת מפעלים חדשים והרחבה של מפעלים קיימים.
התכנית של פרץ נמצאת כרגע בדיונים מול משרד האוצר, ועלותה מוערכת ביותר מ-5 מיליארד שקלים למשך השנתיים הקרובות. עבור מימושה של התכנית עדיין דרוש סיכום תקציבי מול האוצר, ולכן הוצאתה לפועל תלויה במידה רבה בסדר העדיפויות שיקבע ראש הממשלה.