דין פישר: נתב"ג חזרה לשגרה מלאה.
מחליפים קמח מבלי לשנות טעם במאפים
ישנם טיפים רבים לתזונה נכונה - הטיפ הנכון ביותר להתחיל איתו הוא החלפת הקמח • כיצד תוכלו לעשות זאת ללא החלפת הטעם האהוב והמוכר?
קמח צילום: pixabay
אחד הטיפים הנכונים לתזונה נכונה הוא: לשדרג את סוג הקמח בכל הזדמנות. אנחנו כבר יודעים שקמחים מלאים מזינים יותר, עשירים יותר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים - ונותנים תחושת שובע לזמן רב יותר.
אבל מה הבעיה? לפעמים הטעם דומיננטי מדי, ואנשים (בעיקר ילדים צעירים) מרגישים בזה, מסרבים לאכול ו...הופ! הנה נאלצנו לוותר על הזדמנות מעולה לאכול בריא יותר, ושוב חוזרים למתכונים הישנים.
אז מה ההמלצה שלי? (מיועד ל"מתחילים" שאינם מורגלים בשימוש בקמחים מלאים) להיצמד למתכון שלכם, המוכר והאהוב, בין אם זה מתכון לפשטידה או עוגה בחושה.
הטריק: להחליף חצי מהקמח הלבן בקמח מלא.
באופן כזה, אנחנו נהנים משני העולמות,
הטעם לא משתנה הרבה אבל, הוספתם את כל היתרונות של הקמח המלא. והנה לנו שדרוג בכלום זמן או מאמץ.
באיזה קמחים להשתמש? יש המון! חיטה מלאה, כוסמין, שיפון, טף, כוסמת, עדשים ועוד! אני אישית משתמשת בעיקר בשיפון ובכוסמין. אז מה אתם אומרים? הולכים לנסות? ממליצה בחום לעשות זאת באופן קבוע,
האם אתם נוהגים לשדרג את הקמח שלכם למלא ומזין יותר, או שחידשתי לכם?
מאת: עדי גודל סולומון, דיאטנית קלינית שיטת 555 לירידה במשקל ושינוי הרגלים.