עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
בגיל 96: הרבי הישיש מצאנז גריבוב זצ"ל איננו
אבל בחצרות צאנז ובאבוב: עם הסתלקותו של זקן אדמו"רי החסידות והשושלת רבי נפתלי הלברשטאם זצ"ל מצאנז גריבוב שנפטר בגיל 96
הרבי הישיש מצאנז גריבוב זצ"ל צילום: די וואך
ברוך דיין האמת: בשבת הסתלק לבית עולמו בשיבה טובה האדמו"ר הישיש הגאון הצדיק רבי נפתלי הלברשטאם זצ"ל מצאנז גריבוב, מזקני האדמו"רים בדורנו, והוא בן 96.
בתקופה האחרונה ממש נחלש ואושפז בבית החולים ובשבת השיב את נשמתו ליוצרה.
הרבי זצ"ל, מצאצאי הרבי בעל ה'דברי חיים' מצאנז זיע"א, נולד בסביבות שנת תרפ"ד לאביו הגאון הצדיק רבי ברוך הלברשטאם זצ"ל, שהיה רבה של העיירה גריבוב וה"רב הצעיר" בצאנז. אמו הייתה בת האדמו"ר רבי סיני הלברשטאם זצ"ל מזימגראד.
הוא גדל והתחנך אצל אב סבו, האדמו"ר רבי אריה לייבוש אב"ד צאנז, ואחר פטירתו אצל בנו - סבו האדמו"ר רבי מרדכי זאב מצאנז. בהגיעו לגיל הכניסה לישיבה, נרשם והתקבל לישיבת חכמי לובלין בפולין, אך אז פרצה מלחמת העולם השנייה והוא לא הספיק ללמוד בה.
עם פרוץ המלחמה נמלט עם אמו ואחיו לרוסיה ושהה בבויבריק קרוב לשנה יחד עם סבו השני, האדמו"ר רבי סיני מזימגראד. בתקופה זו למד עם סבו ואף כתב את חידושי תורתו.
בקבלת פנים לפני שנה בביקור הרבי בירושלים. צילום: שוקי לרר
בקיץ של שנת ת"ש גורשו לסיביר, שם למד ב'חברותא' עם הגאון רבי שלום ברנדר זצ"ל, לימים ראש ישיבת בעלזא. כעבור שלוש שנים עבר לסמרקנד, שם התיידד עם האדמו"ר רבי יהודה הורוביץ מסטוטשין, ועם האדמו"ר רבי חיים מאיר יחיאל שפירא זצ"ל גאב"ד נאראל, ועם הגאון רבי יצחק דוב קופלמן זצ"ל ראש ישיבת לוצרן.
עם תום המלחמה נסע לקראקא, שם היה חבר ב'ועד רבנים' שדאגו לצורכי הפליטים. אחר כך עבר לארצות הברית והתיישב בבראנסוויל, והוסמך להוראה על ידי רבי ישראל גוסטמן.
בהגיעו לפרק האיש מקדש נישא הרבי לבת רבי ליפא מאנן זצ"ל, שכיהן כאב"ד "קאוועטשהאז" בהונגריה לאחר המלחמה. אז עבר להתגורר בברוקלין. הרבי הקים את 'מכון מנורה' להדפסת ספרי ה"ראשונים", במסגרתו הדפיס כחמישים ספרי ראשונים, בחלקם מכתבי יד.
בשנת תשכ"ד פתח בית מדרש בבורו פארק, בברכת האדמו"ר בעל ה'ויואל משה' מסאטמר זצ"ל. בבורו פארק הנהיג את בית מדרשו ברחוב ה - 48 ליד השדרה ה- 16 שם היו מגיעים לטישים שהיה עורך, וכן לבקר במכון שושלת היוחסין שהיה בהנהגתו.
חצר החסידות נקראה "צאנז גריבוב" על שם אבות השושלת; כאמור, אביו היה רבה של העיירה גריבוב ובמקביל היה הרב הצעיר בצאנז. כך גם אב סבו רבי אריה לייבוש היה רבה של גריבוב לפני כהונתו בצאנז. תחת נשיאותו ישנה רשת כוללים של צאנז בראשות בנו רבי מרדכי זאב, וכן "היכל התורה - צאנז" בבית המדרש "אושפיצין" בירושלים.
רק לפני שנה ביקר בארץ הקודש לאחר שלושים שנה שלא ביקר בישראל, לרגל שמחת החתונה לנכדתו עם נכד הרבי מויז'ניץ. בישראל נערכו לכבודו שורת מעמדי קבלת פנים.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים