דפנה ליאל: עו"ד אוהד שלם המייצג את הממשלה הגיש בדקות אלו את תשובת שר העבודה יואב בן צור לבג"צ בנושא המעונות יום. פשרת בג"צ - שר העבודה יואב בן צור יפרסם את מבחני תמיכה לגבי כלל האוכלוסיה וזאת בתוך חודש ימים. תקבע תקופת מעבר נוספת בת 3 חודשים לפעוטות להורים אברכים חייבי גיוס.
מיוחד ומהיר הכנה: מתכון עלעלי חסה מלבבת במרקם אלמנדוס קראנץ
קסם היער הפורח של עלי החסה הטריים, יחד עם טאצ' מפתיע וקלות הכנה, יצרו משוואה שהפכה את הסלט לתוסף קבוע בשולחן השבת. עלעלי החסה הטרייה מקבלים כאן טוויסט יחד עם האלמנדוס או בשמם העממי 'מנצ'ס'. שילוב מדויק ועשיר, המעניק לנו סלט מיוחד ו'שבתי', המוסיף גם נופך עיצובי ויז'ואלי לשולחן. ירוק ומתובל, עסיסי ופיקנטי. סלט שקוצר בקלות אינספור מחמאות
סלט חסה במרקם אלמנדוס קראנץ צילום: ריצ'ל רייך
רכיבים:
1 ראש חסה
2 גזרים בינוניים
1 כוס חמוציות מיובשות
1 כוס אלמנדוס
חופן גרעיני חמנייה קלויים
לתיבול:
1/4 כוס מים
1/4 כוס שמן
1 כף מיונז
1 כפית חרדל
1 כף מיץ מלימון טרי
2 שיני שום כתושות
4 כפיות סוכר
1 כף רוטב סויה
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
נשטוף ונייבש את עלי החסה ונחתוך לרצועות גסות.
את הגזרים המקולפים נגרד במגרדת או נחתוך בסכין לקבלת רצועות קצרות ודקות.
נקלה את גרעיני החמנייה בתנור, בחום של 180°Cבמשך כ- 10דקות או לחילופין, במחבת בלי שמן, על להבה גבוהה, במשך דקה. נערבב קלות עד להשחמה נאה.
את רכיבי התיבול נערבל היטב בבלנדר יד לקבלת תערובת אחידה.
סמוך להגשה נוסיף את המתבל לתערובת הירקות, וכן את האלמנדוס, גרעיני החמנייה והחמוציות.
בהצלחה ובתיאבון ריצ'ל רייך - מחברת הספר סוד הגן
טיפ: את עלי החסה רצוי לשטוף מראש ולהניח לייבוש מושלם, עלים יבשים טעימים יותר ונשמרים זמן רב יותר
* ניתן להכין מהמתבל כמות כפולה מראש, הוא נשמר מעולה בקירור