עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
לכבוד שבת קודש: מתכון טעים במיוחד של חריימה סלמון בסגנון מרוקאי
השבת הזו מתפנקים עם "חריימה סלמון בסגנון מרוקאי", בטאצ' מיוחד עם תוספת של זיתי קלמטה שיוסיפו לכם מליחות מיוחדת וטעם מושלם לשולחן השבת
חריימה סלמון צילום: ניסי גולדרייך
חריימה / מאת: ניסי גולדרייך
מרכיבים:
1 פילה סלמון ללא עור פרוס למנות
2 ראשי שום טריים מחולקים לשיניים
2 פלפלים חריפים שלמים
1 גמבה פרוסה לרצועות
8 עגבניות קצוצות דק או פחית עגבניות קצוצות
כוס זיתי קלמטה
כף מלח גס לא גדושה
כף פפריקה מתוקה
כפית פלפל גרוס
כפית כמון
כפית כורכום
2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורד
כף דבש
צרור פטרוזיליה קצוצה
שמן זית
כוס מים
אופן ההכנה:
מחממים 2 כפות שמן זית בסיר סוטאז' ומטגנים את שיני השום עד הזהבה.
מוסיפים את הפפריקה, הפלפל, הכמון, הכורכום והג'ינג'ר ועם עוד מעט שמן זית ממיסים את התבלינים ומערבבים.
את הפלפל החריף פותחים לאורך ומוסיפים לסיר וגם את רצועות הגמבה ומטגנים על אש נמוכה עד שמתרכך
מוסיפים את העגבניות והמים ומתבלים במלח במידה ואתם רוצים פחות חריף ניתן להוסיף את הדבש.
מוסיפים את הסלמון כשהחלק של העור כלפי מעלה ומגבירים את האש ל5 דקות והופכים את הדג בזהירות לצד השני ומרטיבים אותו מהרוטב
מפזרים זיתי קלמטה ופטרוזיליה קצוצה. מורידים לאש נמוכה ומבשלים עוד 10 דקות, לאחר מכן מורידים מהאש.