עוד מאמיר אטינגר: העיתונאים שפלדשטיין ניסה לתת להם את המידע: עמרי אסנהיים ורביב גולן מחדשות 12.
זהירות: מאכל ממכר; לא תפסיקו לאכול
לא פעם מתחשק לכם לגוון בארוחת הצהריים • חומוס עם בשר זה המאכל הטעים ביותר, שיתן לכם את המענה לארוחה מעניינת ומיוחדת במינה
חומוס בשר צילום: ניסי גולדרייך
חומוס בשר
מאת: ניסי גולדרייך
לחומוס:
2 כוסות חומוס מושרה (ניתן להכפיל ל500 גרם)
2 בטטות בינוניות
1 גזר
1 בצל
5 שיני שום
כף גדושה כמון
כף מלח גס או כפית גדושה מלח דק
כוס טחינה גולמית
אופן ההכנה:
בסיר שמים את החומוס יחד עם הירקות הקלופים ומתבלים בכף כמון והמלח, מרתיחים ומבשלים על אש נמוכה כ4 שעות עד שהחומוס נמעך בין האצבעות.
שמים במיקסר 2 כוסות חומוס מבושל ללא הירקות, יחד עם כוס אחת מהנוזלים שהתבשל בו החומוס, ומוסיפים את הכוס טחינה גולמית.
אם רוצים חומוס סמיך יותר מוסיפים עוד גרגירים, אם רוצים נוזלי יותר מוסיפים עוד קצת נוזלים עד לקבלת המרקם הרצוי.
מתבלים בחצי כפית מלח וכפית כמון ומעבדים עד שמתקבל ממרח.
לבשר:
250 גרם בשר אנטריקוט או צוואר טחון
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
3 שיני שום פרוסות
כפית מלח
כפית פלפל גרוס
כפית כמון
2 כפות דבש
אופן ההכנה:
מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עם השום מתבלים במלח ופלפל ודבש.
מוסיפים את הבשר ותוך כדי בעזרת מזלג מפרידים לחתיכות קטנות ומבשלים כ10 דקות ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומתבלים בכמון.
טועמים ומתקנים תיבול לפי טעם.
הגשה:
מסדרים בצלחת כ4 כפות מחומוס ומורחים בעזרת כף תוך כדי סיבוב הצלחת.
מניחים בשר במרכז הצלחת ומגישים חם לצד פיתה חמה וחמוצים
בהצלחה רבה ובתאבון