אברהם פריינד: הוריו של אלי פלדשטיין שוחחו עימו הערב פעם נוספת. אלי אמר להוריו: "כואב לי על הצער שלכם. אני לא צריך להיות פה, לא עשיתי כלום!". השיחה נמשכה 4 דקות בלבד!.
סלט טעים במיוחד ומושלם במראהו; עם קצת השקעה ויש לכם שבת מושלמת
סלט בורגול - כרובית ברוטב וויניגרט תפוזים, הסלט הזה יתן לכם את המראה היוקרתי ואת הטעם החדש והמיוחד לשולחן השבת שלכם
סלט בורגול וכרובית צילום: אפרת ליבפרוינד
סלט בורגול-כרובית בוויניגרט תפוזים (6 מנות)
לסלט:
5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
כרובית בינונית טרייה או קפואה
½ כוס אגוזי קשיו קלויים וקצוצים גס
½ כוס חמוציות מיובשות
8 משמשים מיובשים קצוצים גס
מעט פטרוזיליה קצוצה – לבחירה
לוויניגרט התפוזים:
2 שיני שום
⅓ כוס מיץ תפוזים טרי
¾ כפית מלח
כף חרדל
כף סילאן
¾ כוס שמן זית
ההכנה:
אם משתמשים בכרובית טרייה, חולטים אותה במים רותחים 10 דקות. אם משתמשים בכרובית קפואה – אין צורך בחליטה.
קוצצים את הכרובית בסכין חדה לקבלת מרקם פירורי. לחלופין, קוצצים אותה במעבד מזון בפולסים קצרים, עד קבלת מרקם של בורגול גס.
מוסיפים את שאר רכיבי הסלט ומערבבים בעדינות.
מכניסים למעבד מזון את כל רכיבי הוויניגרט פרט לשמן הזית. טוחנים ומוסיפים בהדרגה את השמן.
מתבלים את הסלט ברוטב ומערבבים.
הסלט נשמר במקרר עד 24 שעות.
טיפ - אם משתמשים בכרובית קפואה כדאי להניח אותה לכמה שעות על גבי רשת, כדי שתגיר נוזלים ותהיה יבשה ככל האפשר. לפני שקוצצים אותה כדאי להחזירה למקפיא לשעה, ואז לקצוץ אותה, בעודה קפואה.
בהצלחה רבה ובתאבון אפרת ליבפרוינד