עוד מאמיר אטינגר: העיתונאים שפלדשטיין ניסה לתת להם את המידע: עמרי אסנהיים ורביב גולן מחדשות 12.
המעדן הזה ייתן לסעודת שבת את הטעם הכי מיוחד
את צלי הכתף הזה אין אחד שניסה ולא קיבל מלא מחמאות • מושלם בטעמו ומושלם במראהו עם הטעם של תבלין הקייג'ון • לא תאמינו שזה מעדן שהכנתם בעצמכם
צלי כתף בבצלים מקורמלים צילום: ניסי גולדרייך
מאת ניסי גולדרייך
צלי כתף בבצלים מקורמלים בתנור.
מרכיבים:
2 קילו נתח צלי כתף
5 בצלים פרוסים
רבע כוס שמן
כוס דבש
כף פלפל שחור גרוס
כף מלח גס
תבלין קייג'ון
פלפל צ'ילי גרוס
כוס יין יבש קברנה
אופן הכנה:
בסיר סוטאז' שמתאים גם לתנור מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים ומתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הדבש וממשיכים לבשל עד שהבצל מקבל צבע קרמל יפה.
במחבת רותחת צורבים את הבשר מכל הכיוונים כ5 דקות מכל צד.
מניחים נייר אלומניום רחב ומעל שני ניירות לאפיה באופן שיעטוף את הבשר מכל הכיוונים. מניחים במרכז הנייר חצי מכמות הבצל המקורמל מפזרים בנדיבות מהקייג'ון ומעט פלפל צ'ילי גרוס ומעל מניחים את הבשר ומתבלים שוב בנדיבות בקייג'ון ומעט צ'ילי גרוס ומפזרים את יתר הבצל באופן אחיד על הבשר.
עוטפים בנייר ומהדקים בנייר אלומניום הייטב ומעבירים לתבנית סוטאז' עם מכסה או פיירקס מכוסה נייר כסף.
שופכים ליטר מים באופן שיכסה כמעט את כל הבשר ומכניסים לבישול בתנור שחומם ל140 מעלות ואופים 4 שעות.
אחרי 3 שעות פותחים את הנייר בעדינות ושופכים כוס יין ומהדקים שוב ומכניסים לעוד שעה בישול בתנור.
מקררים לילה במקרר, פורסים למנות ומעבירים לסיר יחד עם הבצלים ומוסיפים 2 כוסות מהמים שהתבשל בו הבשר (ציר) ומביאים לרתיחה.
מדללים 2 כפות קמח במעט מים ומוסיפים לרוטב הבשר ומערבבים היטב עד שהרוטב מעט מסמיך ומורידים מהאש.
מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
בהצלחה רבה ובתאבון