מבזקים +
תל אביב 22°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 17°c
בית שמש 22°c
בני ברק 26°c
אשדוד 22°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 22°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 17°c
בית שמש 22°c
בני ברק 26°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

המתכון לארוחת צהריים מפנקת; כמו בפיצרייה ואפילו יותר

בא לכם לפנק את הילדים בארוחת צהרים מיוחדת? קבלו מתכון לפיצה טעימה ומושלמת שיוצאת קריספיית ויותר טובה מזו המוכרת לכם מהפיצרייה

המתכון לארוחת צהריים מפנקת; כמו בפיצרייה ואפילו יותר

פיצה ביתית צילום: ניסי גולדרייך

מאת: ניסי גולדרייך

פיצה ביתית על אבן שמוט

מתכון ל2 פיצות

לבצק:

כף שמרים יבשים

250 מ"ל חלב חמים נעים(לא רותח)

500 גרם קמח

2 כפות סוכר

חצי כוס שמן זית איכותי בחומציות נמוכה

2 כפיות מלח

לרוטב עגבניות:

5 עגבניות ללא קליפה קצוצות דק

2 שיני שום קצוצות

גבעול עלי בזיליקום קצוץ

כפית אורגנו יבש

כפית כמון

כפית מלח

כף סוכר

רבע כוס שמן זית

כף רסק עגבניות

להרכבת הפיצה:

200 גרם פתיתי גבינה מוצרלה

רצועות פלפל אדום

זיתים

פרוסות בצל

טבעות פלפל חריף

סולת

מכינים את הבצק:

1 במיקסר שמים את השמרים עם החלב ומערבבים שלא יהיה גושים.

מוסיפים את הקמח ומטמיעים תוך כדי ערבוב את השמרים בקמח.

מוסיפים את הסוכר והמלח מערבבים

מוסיפים את השמן זית ולשים 10 דקות.

2 מכסים בנילון נצמד ומתפיחים שעה.

מכינים את רוטב העגבניות:

1 חורצים חריץ קטן בעזרת סכין את העגבניות וחולטים וחולטים במים רותחים ומסירים את הקליפה.

2 מחממים סיר עם מעט שמן ומטגנים את השום ומוסיפים את העגבניות ומתבלים בשאר המרכיבים ומערבבים

3 מבשלים כרבע שעה על אש נמוכה עד שההרוטב מסמיך מעט .

להכנת הפיצה:

מחממים תנור ,לפני הכנת הפיצה, עם אבן שמוט לפחות 40 דקות, בחום 200 מעלות. אם אין לכם אבן שמוט הופכים תבנית תנור ושמים במסילה התחתונה של התנור ומקמחים מעט בקמח.

מחלקים את הבצק ל2 כדורים שווים

מפזרים על משטח עבודה סולת או קמח בנדיבות ומרדדים עליו את הבצק ופותחים אותו גם בעזרת הידיים לבצק דק וחלק בעובי 1/2 ס"מ.

בוזקים מהרוטב ומורחים בתנועות סבוביות בעזרת כף מהמרכז ועד השוליים

מפזרים מוצרלה בנדיבות ומתבלים בזיתים וירקות כמו שאוהבים.

את השוליים מורחים בשמן זית ומעבירים למגש העברה לתנור

אופים כ15 דקות ומגישים חם

בהצלחה רבה

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art