מבזקים +
תל אביב 21°c
באר שבע 18°c
חיפה 21°c
ירושלים 16°c
בית שמש 21°c
בני ברק 26°c
אשדוד 21°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 21°c
באר שבע 18°c
חיפה 21°c
ירושלים 16°c
בית שמש 21°c
בני ברק 26°c
אשדוד 21°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

יעשה לכם את היום: המאפה הכי טעים ומיוחד

לכבוד ראש חודש הבאנו לכם מאפה טעים ומיוחד איתו תוכלו לגוון את המטבח לקראת חודש תמוז • חצ׳פורי חציל קלוי, עגבניות, בזיליקום ומוצרלה יעשה לכם ראש חודש מיוחד וחגיגי

יעשה לכם את היום: המאפה הכי טעים ומיוחד

חצ׳פורי חציל קלוי, עגבניות, בזיליקום ומוצרלה צילום: ניסי גולדרייך

מאת ניסי גולדרייך

4 מנות

לבצק:

500 גרם קמח

250 מ׳׳ל מים פושרים

כף שמרים יבשים

שתי כפיות שטוחות מלח

2 כפות סוכר

חצי כוס שמן זית איכותי

הכנה:

במיקסר שמים תחילה את השמרים והמים וממיסים את השמרים. מוסיפים את הסוכר והקמח ומתחילים לעבד מעט על מהירות נמוכה מוסיפים את השמן זית והמלח, מעבדים 10 דקות ומעבירים להתפחה של שעה.

למילוי: רוטב עגבניות

4 עגבניות קצוצות

צרור בזיליקום קצוץ

2 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור

הכנה:

מחממים סיר עם כף שמן ומוסיפים את העגבניות והבזיליקום והשום ומתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים כרבע שעה עד שהעגבניות רכות ומצטמצמות ומורידים מהאש.

להרכבת המנה:

טפנד זיתים

1 חציל שלם קלוי על האש

מוצרלה מגורדת

חלמון

מחלקים את הבצק לארבעה כדורים שווים ובמשטח מקומח היטב מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס׳׳מ

מורחים כ2 כפות מרוטב העגבניות  ובמרכז שמים מהחציל ומניחים מהטפנד זיתים עם כפית בכמה מקומות ומפזרים מוצרלה בנדיבות.

מרימים לרוחב את שולי הבצק, ואת הקצוות מהדקים, כך שנוצר לנו מן קן.

מעבירים לתבנית או לאבן תנור ואופים בתנור שחומם ל200 מעלות כ20 דקות עד שהמאפה מזהיב.

לקראת סיום האפיה מוסיפים חלמון ואופים עוד 4 דקות ומגישים. 

בתיאבון

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art