עוד מאמיר אטינגר: העיתונאים שפלדשטיין ניסה לתת להם את המידע: עמרי אסנהיים ורביב גולן מחדשות 12.
מחפשים סלט טעים ובריא? הסלט הזה יעשה לכם את הארוחה
הטעם המיוחד של שילוב מקלות הירקות בתוספת הסלק הטרי עם הרוטב החמוץ מתוק • ייתן לכם את הטעם המושלם לסלט חגיגי טעים ובריא, פשוט וקל להכנה • כל ירק נותן את הטעם המיוחד שלו וכמובן את הצבעים המדהימים שגורמים לתאבון בארוחת הערב
סלט חמוץ מתוק צילום: אפרת ליבפרוינד
סלט מקלות חמוץ - מתוק (10 מנות)
לסלט:
2 גזרים
3 פלפלים בשלושה צבעים
½ ראש כרוב לבן
½ ראש כרוב אדום
בצל סגול
קולרבי גדול קלוף
סלק בינוני קלוף
צרור גבעולי בצל ירוק
לתחמיץ:
½ כוס סוכר
¼ כוס מים
¼ כוס שמן
¾ כוס חומץ
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי
לקישוט: 2 כפות שומשום שחור
ההכנה:
בסכין טובה חותכים למקלות אחידים את הגזרים, הפלפלים, הכרובים, הקולרבי והסלק.
את הבצל הסגול חותכים לרצועות דקיקות, ואת הבצל הירוק – לקטעים אלכסוניים באורך סנטימטר.
מערבבים היטב את רכיבי התחמיץ, יוצקים אותו על הירקות ומערבבים היטב.
הסלט נשמר במקרר עד ארבעה ימים.
לפני ההגשה זורים את השומשום השחור, לקישוט.
טיפ - את הסלק כדאי להוסיף רק ברגע האחרון, משום שבשהייה ממושכת הוא צובע את הסלט. עם זאת לא כדאי לוותר עליו!
בהצלחה רבה ובתאבון אפרת לבפרוינד