ברוך דיין האמת: הרה"ח ר' נחמן ברסקי ז"ל מחשובי חסידי גור בערד בן הרב שמשון ברסקי ז"ל, חתן הרב זאב יוסקוביץ ז"ל, התמוטט לפני שעה בביתו ונפטר. מצאצאיו של רבי נחמן מברסלב זיע"א.
את הסלט הזה אסור לכם לפספס; ליבת חציל במרקם עגבניות
מזרחי או אירופאי, תיבול חריף או עדין - קלאסיקה עשירה לתוצר פיקנטי מנצח • ליבת החציל הקלוי עם העגבנייה הטרייה הצרובה על בצל מהביל - יוצרת סלסת חצילים קסומה • המפגש המיוחד של גרעיני החציל הדומיננטי עם גרעיני העגבנייה המעודנת יוצרים שילוב של פתיח שבתי טעים ומקורי במיוחד
ליבת חציל במרקם עגבניות פיקנטי צילום: ריצ'ל רייך
ליבת חציל במרקם עגבניות פיקנטי
רכיבים:
2 חצילים בינוניים
1 בצל גדול
4 עגבניות טריות
2 כפות רסק עגבניות
לתיבול אירופאי:
1 כפית מלח שטוחה
1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות סוכר
לתיבול מזרחי:
1 כפית מלח שטוחה
1 כפית כמון שטוחה
1 כפית חוויאג'
1 כפית כוסברה יבשה טחונה
1 פלפלון חריף קצוץ
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
נפרוס את החצילים עם קליפתם לפרוסות שוות בעובי 1 ס"מ.
נשטח אותם בתבנית אפייה, נערבב עם מעט שמן ונכניס לתנור לקלייה בחום של 180° במשך 40 דקות עד לריכוך.
בינתיים, נחתוך את הבצל לקוביות גדולות.
לפני הטיגון נבחר את סגנון התיבול הרצוי ונכין את החומרים בהישג יד.
עם מעט שמן על להבה בינונית נטגן את הבצל עד להזהבה קלה.
נוסיף את רכיבי התיבול מלבד הסוכר ונערבב יחד.
נחתוך את העגבניות לקוביות גדולות, נוסיף לבצל ונטגן יחד למשך 20 עד 30 דקות תוך כדי בחישה פעם בפעם, עד לריכוך.
נוסיף את הסוכר ואת רסק העגבניות לחיזוק הטעם והמראה.
נוציא מהתנור את החציל הקלוי, נוסיף אותו לתערובת ונערבב בעדינות. נמשיך בבישול במשך 10-15 דקות נוספות, תוך כדי בחישה.
טיפ: לפני התיבול נוכל לחלק את הבצל המטוגן לשני סירים נפרדים ובכל סיר לתבל בסגנון שונה, כך נוכל לקבל בקלות את שתי הוריאציות של הסלט.
בהצלחה רבה ובתאבון
ריצ'ל רייך