מבזקים +
תל אביב 22°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 17°c
בית שמש 22°c
בני ברק 26°c
אשדוד 22°c
כ' חשון התשפ"ה | 21.11.2024
תל אביב 22°c
באר שבע 22°c
חיפה 22°c
ירושלים 17°c
בית שמש 22°c
בני ברק 26°c
אשדוד 22°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

המתכון שיעשה לכם ערב שבת מהחלומות

מתכוננים לשבת ומתחשק לכם לגוון עם הדגים? המתכון הזה יהפוך לכם את סעודת ליל שבת למושקעת ומיוחדת יותר • עם הניחוחות של מנת הסלמון הפיקנטית כולם ירגישו אחרת

המתכון שיעשה לכם ערב שבת מהחלומות

סלמון פיקנטי מקושט צילום: אפרת ליבפרוינד

סלמון פיקנטי מקושט (8 מנות)

החומרים:

8 פרוסות פילה סלמון טרי חתוכות לקוביות – 4 קוביות שוות מכל פרוסה

½ כוס סוכר

¼ כוס רוטב סויה

כוס מים

2 שיני שום כתושות

2 כפות דבש

2 כפות סילאן

2 כפות רוטב צ'ילי חריף

לקישוט:

צרור גבעולי שמיר

צנוניות פרוסות דק

עלי תרד

פרחי מאכל

אופן ההכנה:

בסיר קטן ממיסים את הסוכר לקרמל.

בזהירות מוסיפים את רוטב הסויה ואת המים ומבשלים כ-30 דקות עד הסמכה קלה.

מוסיפים את השום, הדבש, הסילאן ורוטב הצ'ילי ומבשלים עוד כרבע שעה.

מניחים את קוביות הסלמון בתבנית ויוצקים עליהן את הרוטב.

אופים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-°c200.

ההגשה: על צלחת הגשה מסדרים בחצי עיגול את קוביות הסלמון. מקשטים בעלים, בצנוניות ובפרחי מאכל ומגישים מיד.

טיפ- לפני האפייה ניתן לשפד את קוביות הסלמון על שפודים, וכך להגישן. לחלופין ניתן להגיש פרוסות דג שלמות, אך אז נדרשת אפייה ארוכה יותר – 12 דקות.

בהצלחה רבה ובתאבון.

אפרת ליבפרוינד

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art