עוד מאמיר אטינגר: העיתונאים שפלדשטיין ניסה לתת להם את המידע: עמרי אסנהיים ורביב גולן מחדשות 12.
המתכון שיעשה לכם ערב שבת מהחלומות
מתכוננים לשבת ומתחשק לכם לגוון עם הדגים? המתכון הזה יהפוך לכם את סעודת ליל שבת למושקעת ומיוחדת יותר • עם הניחוחות של מנת הסלמון הפיקנטית כולם ירגישו אחרת
סלמון פיקנטי מקושט צילום: אפרת ליבפרוינד
סלמון פיקנטי מקושט (8 מנות)
החומרים:
8 פרוסות פילה סלמון טרי חתוכות לקוביות – 4 קוביות שוות מכל פרוסה
½ כוס סוכר
¼ כוס רוטב סויה
כוס מים
2 שיני שום כתושות
2 כפות דבש
2 כפות סילאן
2 כפות רוטב צ'ילי חריף
לקישוט:
צרור גבעולי שמיר
צנוניות פרוסות דק
עלי תרד
פרחי מאכל
אופן ההכנה:
בסיר קטן ממיסים את הסוכר לקרמל.
בזהירות מוסיפים את רוטב הסויה ואת המים ומבשלים כ-30 דקות עד הסמכה קלה.
מוסיפים את השום, הדבש, הסילאן ורוטב הצ'ילי ומבשלים עוד כרבע שעה.
מניחים את קוביות הסלמון בתבנית ויוצקים עליהן את הרוטב.
אופים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-°c200.
ההגשה: על צלחת הגשה מסדרים בחצי עיגול את קוביות הסלמון. מקשטים בעלים, בצנוניות ובפרחי מאכל ומגישים מיד.
טיפ- לפני האפייה ניתן לשפד את קוביות הסלמון על שפודים, וכך להגישן. לחלופין ניתן להגיש פרוסות דג שלמות, אך אז נדרשת אפייה ארוכה יותר – 12 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון.
אפרת ליבפרוינד