עוד מאמיר אטינגר: העיתונאים שפלדשטיין ניסה לתת להם את המידע: עמרי אסנהיים ורביב גולן מחדשות 12.
עוגת גבינה בציפוי מוווושלם וקליל
רוצים להכין לכבוד סעודה שלישית משהו טעים וחלבי? עוגת הגבינה המיוחדת הזו, בעלת המראה המושלם, תעניק לכם את היוקרה והיופי לשולחן השבת • כך היא תצא לכם גבוהה ויפה
עוגת גבינה חלומית צילום: חני מכל הלב
עוגת גבינה בציפוי שמנת מתוקה ולוטוס.
החומרים:
6 ביצים מופרדות .
כוס וחצי סוכר
גבינה 750 גרם
גבינת שמנת גביע .
1 שמנת חמוצה .
כפית תמצית וניל .
4 כפות גדושות קורנפלור
3 כפות קמח .
80 גר פודניג וניל
גרידת לימון
2 כפות מיץ לימון .
לציפוי המיוחד:
150 מיל שמנת מתוקה
כוס חלב
וכף גדושה פודינג וניל .
ממרח לוטוס / ריבת חלב
אופן ההכנה:
לסנן את הגבינות במשך חצי שעה.
להניח בקערה גדולה את כל הגבינות ולערבב עם החלמונים
הוסיפי חצי מכמות הסוכר וחכי כמה דקות עד שהסוכר ימס שלא ייווצרו גושים, הוסיפי את גרידת הלימון, הוניל, קורנפלור, קמח ופודינג וערבבי היטב עד שאין גושים.
הקציפי את החלבונים עם כמות הסוכר שנותרה לקצף יציב.
קחי מעט מהקצף וערבבי עם תערובת הגבינות. הוסיפי את שאר הקצף בתנועות קיפול עדינות.
את העוגה נאפה בסיר של גחנון כדי לקבל עוגה גבוהה ויפה. ניתן לאפות גם בתבנית חד פעמי,
יש לשמן את הסיר/ תבנית היטב עם מרגרינה, רק מרגרינה לא שמן, לא חמאה, ממש לא לפספס שום פינה, בכדי שהעוגה לא תצנח לנו ותיסדק.
לחמם את התנור לחום של 230 מעלות טורבו, את הסיר/ התבנית עם העוגה אנו אופים בתוך תבנית נוספת עם מים חמים. הכניסי לתנור כשאת מתחילה לחמם אותו ואת המים החמים מיזגי לתבנית כשאת מכניסה את העוגה בכדי ליצור אדים בתנור.
אחרי חצי שעה להוריד חום ל150 להוריד את תוכנית הטורבו למצב רגיל חום למעלה ולמטה לעוד שעה. חשוב מאוד לא לפתוח תנור באמצע האפיה ולהשאיר עד לקירור מוחלט.
לאחר שמוציאים מהתנור יש לקרר את העוגה וניתן לצפות בכל ציפוי שאוהבים או לבזוק אבקת סוכר הציפוי: להקציף את השמנת המתוקה החלב והפודינג יחד לקצפת יציבה. למרוח כאשר העוגה קרה. לשיפור הטעם ניתן לזלף נגיעות ממרח לוטוס או ריבת חלב.
ניתן להוסיף לעוגה כל מה שמתחשק לדוגמא:
עוגת גבינה עם ציפוי של שוקולדים ושמנת מתוקה
בהצלחה רבה ובתאבון!
חני מכל הלב