אברהם פריינד: הוריו של אלי פלדשטיין שוחחו עימו הערב פעם נוספת. אלי אמר להוריו: "כואב לי על הצער שלכם. אני לא צריך להיות פה, לא עשיתי כלום!". השיחה נמשכה 4 דקות בלבד!.
המאפה שיקפיץ לכם את המנה מסטנדרטית למושקעת ומיוחדת
מחפשים תוספת למנה שתהיה מיוחדת, טעימה ומושלמת? אפרת ליבפרוינד עם מאפה סלמון ותרד שיקפיץ לכם את המנה למיוחדת וחגיגית יותר.
מאפה סלמון ותרד צילום: אפרת ליברפוינד
מאפה סלמון ותרד מוקפץ (6 מנות)
למאפה:
600 גרם (חבילה) בצק פילאס או בצק עלים איכותי קר מאוד
ביצה טרופה עם כפית מים – להברשה
לדג:
6 פרוסות פילה סלמון בלי העור
כפית מלח גס
2 שיני שום כתושות
½ כפית פלפל שחור גרוס טרי
לתרד:
4 כפות שמן
3 כוסות עלי תרד טריים
4 שיני שום כתושות
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
מערבבים את המלח עם הפלפל והשום הכתוש ומורחים את נתחי הסלמון בתערובת.
מחממים את השמן במחבת ומקפיצים את התרד עם השום והתבלינים 5 דקות.
מקררים מעט.
פורשים את הבצק הקר עם הניילון על משטח עבודה ומרדדים אותו מעט, כדי לדקק אותו.
מחלקים את הבצק לשש רצועות בגודל 15X25 ס"מ.
במרכז כל רצועה מניחים נתח סלמון, ועליו 2 כפות גדושות מהתרד המוקפץ.
מורחים את שולי רצועות הבצק במעט ביצה, סוגרים כמו מעטפה – כל ארבעת הקצוות לכיוון המרכז, ומהדקים את השוליים.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשמקום הסגירה כלפי מעלה, מברישים בביצה ואופים בתנור שחומם ל-°c180, כ-20 דקות, עד הזהבה.
טיפ: ניתן להמיר את התרד בירקות אחרים, כגון ברוקולי, כרובית או בטטה. את הירקות האלה לא מקפיצים אלא – את הברוקולי והכרובית מבשלים 10 דקות במים מומלחים קלות, ואת הבטטה אופים 20 דקות, כשהיא חתוכה לקוביות ומתובלת במעט שמן ומלח. לאחר שלב זה מועכים את הירק, מוסיפים לו את השום והתבלינים וממשיכים בהכנה לפי ההוראות שבמתכון.
בהצלחה רבה ובתאבון
אפרת ליבפרוינד