עוד מאמיר אטינגר: העיתונאים שפלדשטיין ניסה לתת להם את המידע: עמרי אסנהיים ורביב גולן מחדשות 12.
את המנה הזו אל תפספסו: קוביות סלמון מוקפץ על ערוגת פלפל ושקד קלוי
מה יש בהם בדגים שהופך אותם באופן טבעי לפתיח מנצח? אולי זהו העושר הקולינרי, אולי מרקם בשרם העדין, או ה'כניעה' שלהם למאמצי התיבול. כך או אחרת, זו הזדמנות מצוינת להכיר פתיח נהדר לחובבי הדגים וגם לאלו שבדרך כלל לא • סולו קסום של קוביות סלמון בחרדל ודבש המעניקים ארומה מיוחדת ומעודנת, מצע ססגוני של ערוגת פלפל צבעונית ומקלות שקדים המשתלבים נפלא במרקם קראנצ'י מפנק • אל תפספסו
קוביות סלמון צילום: ריצ'ל רייך
פתיח מרכזי או אישי במקום מנת דג או כתוספת. זהו אחד הפתיחים האהובים עלי ועל ילדיי המבכרים אותו על פני כל גירסה אחרת.
רכיבים:
5 פרוסות פילה בייבי סלמון טרי
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
1 פלפל צהוב
1 פלפל כתום
2 גבעולי בצל ירוק
חופן מקלות שקדים קלויים
לרוטב:
4 כפות חרדל
4 כפות דבש
2 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
את רכיבי הרוטב נערבב היטב בכלי עמוק. ונשרה ברוטב למשך נחתוך את הסלמון לקוביות בגודל 2 X 2 כחצי שעה לספיגת הטעם.
נוציא את החתיכות מהרוטב (לא לשפוך! הוא ישמש אותנו גם בהמשך) ובמחבת שטוחה עם מעט שמן נטגן את חתיכות הדג בעדינות על להבה בינונית.
נקפיד על טיגון מהיר מכל הצדדים במשך 2 דקות לחתיכה. (טיגון יתר על המידה ייבש את הדג). נשמור את החתיכות בצד.
נפרוס את הפלפלים לרצועות דקות וארוכות ונטגן עד לריכוך.
לקראת סוף הטיגון נוסיף לפלפלים את הרוטב שנשאר, נערבב ונטגן יחד עוד 5 דקות.
סמוך להגשה, נניח את מצע הפלפלים החמים על מגש מרכזי מרשים או על צלחת אישית, מעליהם נפזר את מקלות השקדים הקלויים ומעל נניח בעדינות את נגיסי הסלמון החמימים.
נשטוף היטב את גבעולי הבצל הירוק, נפרוס לטבעות אלכסוניות ונעטר בהם את המנה.
בתאבון רייצ'ל רייך