אברהם פריינד: הוריו של אלי פלדשטיין שוחחו עימו הערב פעם נוספת. אלי אמר להוריו: "כואב לי על הצער שלכם. אני לא צריך להיות פה, לא עשיתי כלום!". השיחה נמשכה 4 דקות בלבד!.
העוגה המושלמת: כולם יזללו אותה תוך שעה
המתכון של העוגה הזו קל להכנה • הכי חשוב: העוגה יוצאת טעימה, קרה ומושלמת • עוגת גבינה וקונפיטורת תות • מתאימה לכל אורח שיפתיע אתכם
עוגת גבינה וקונפיטורת תות צילום: קונדיטוריית בסקוטי
עוגת גבינה קרה וקונפיטורת תות.
(תבנית עגולה בקוטר 26)
לבצק הפריך:
210 גרם (1.5 כוסות) קמח
40 גרם (4 כפות) אבקת שקדים
110 גרם חמאה
60 גרם (5 כפות) סוכר
1 חלמון
גרידה מתפוז אחד
לקרם גבינה קרה:
500 גרם (2 מיכלים) שמנת מתוקה 38%
80 גרם (קופסה) אינסטנט פודינג וניל
750 גרם (3 גביעים) גבינה לבנה 9% - מומלץ לסנן למשך כחצי שעה על מנת שהגבינה תגיר נוזלים מיותרים
180 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר
גרידה משני תפוזים
לציפוי:
200 גרם קונפיטורת תות
להכנת הבצק הפריך:
1. מערבבים את כל החומרים במעבד מזון, עד לקבלת מרקם אחיד.
2. לשים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור כחצי שעה.
3. מניחים את הבצק בתבנית, מהדקים לתחתית התבנית ומחוררים בעזרת מזלג.
4. אופים את הבצק בתנור למשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה קלה ומניחים לצינון
אופן הכנה קרם גבינה:
1. מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג לקצף רך אך יציב ומניחים בצד
2. מקציפים את הגבינה יחד עם הסוכר וגרידת התפוזים במיקסר במשך 2 דקות עד התמוססות הסוכר.
3. מקפלים את שתי התערובות לתערובת אחידה
אופן הרכבת העוגה:
1. על הבצק הפריך האפוי מוזגים את מלית הגבינה. מיישרים את המסה ע"י ניעות קלות של התבנית ומכניסים להקפאה של כשעה עד להתייצבות המסה.
2. לכשהעוגה התייצבה, מוזגים עליה את קונפיטורת התות ומיישרים בעזרת פלטה או מרית.
קרדיט: קונדיטוריית בסקוטי