אברהם פריינד: הוריו של אלי פלדשטיין שוחחו עימו הערב פעם נוספת. אלי אמר להוריו: "כואב לי על הצער שלכם. אני לא צריך להיות פה, לא עשיתי כלום!". השיחה נמשכה 4 דקות בלבד!.
סגול זה הכל! הסלט שיעשה לכם את השבת טעימה יותר
אמרנו כרוב סגול? אמרנו הכל, כמעט • הצבע המשכר ומרקם השכבות הציורי, העושר הבריאותי והרעננות שאי אפשר לטעות בה • מבין מבחר מתכוני כרוב מגוונים בחרתי דווקא בסלט הזה, סלט מהיר וקל להכנה, אך מככב בכל אירוע קטן או גדול, כפתיח על השולחן או כסלט בארים עיצובי מושך • נגיעות הבצל הירוק והמתבל המתקתק, מבטיחים לנו סלט טעים במיוחד, מלא צבע ומלא מלא טעם טוב.
סלט כרוב סגול צילום: ריצ'ל רייך
רכיבים:
1 ראש כרוב סגול טרי
6 גבעולי בצל ירוק
100 גרם שקדים קלופים פרוסים
לתיבול:
1/4 כוס חומץ טבעי
6 כפות סוכר
1/3 כוס שמן קנולה
1 כפית מלח
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
נקצוץ את הכרוב לחתיכות קטנות.
את גבעולי הבצל הירוק נפרוס לטבעות דקות ונערבב עם הכרוב.
את השקדים נעביר לקלייה מהירה בתנור בחום של 180° למשך 10 דקות, או לחילופין, כ 2- דקות במחבת בלי שמן עד להשחמה נאה.
את חומרי המתבל נערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
סמוך להגשה, נוסיף את השקדים והמתבל ונגיש בכלי זכוכית שקוף למראה עסיסי ומושלם.
הסלט מצוין להגשה בקערה מרכזית או בהגשה אישית כפתיח לכל סועד.
בהצלחה! ריצ'ל רייך
טיפ: מומלץ להשתמש דווקא בראש כרוב טרי, ולא בשקית כרוב שכבר קצוץ. הטריות הנפלאה והקציצה הידנית, הגסה מעט יותר, מעניקים לסלט טעם ומרקם משודרג.