עוד מאמיר אטינגר: העיתונאים שפלדשטיין ניסה לתת להם את המידע: עמרי אסנהיים ורביב גולן מחדשות 12.
'פסטה בסגנון הודי': המתכון מדרום אפריקה שיעשה לכם תאבון לפסטות
המתכון הזה הגיע אלי מבית דודתי האהובה, רותי, המתגוררת בדרום אפריקה • מסלולו האמיתי של הסלט, התחיל אי שם בניו דלהי, בכפרים שעל גדות הגנגס • גם ממרחק אלפי קילומטרים קשה לטעות בטעם שזורק אותנו מיידית לתחושה צופנת הסוד של הודו הרחוקה • על הרוטב מנצח ללא כל ספק הקארי, שנותן טעם אסייתי ייחודי ומעניין • הירקות הטריים בשילוב הארומה המתוקה של החמוציות המיובשות משלימים לסלט משפחתי מלא מלא אוירה!
פסטה בסגנון הודי צילום: רייצ'ל רייך
פסטה טעימה במיוחד בסגנון הודי מפתיע בתיבול פלפל, עירית טרייה וחמוציות.
רכיבים:
500 גרם פסטה (ספגטי או פנה)
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
1 בצל בינוני
צרור גבעולי עירית ירוקה
כוס חמוציות מיובשות
לרוטב:
200 גרם רסק עגבניות
1/2 כוס חומץ טבעי
1/2 כוס שמן
3 כפיות קארי
3/4 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחו
אופן ההכנה:
נבשל את הפסטה בהתאם להוראות שעל גב האריזה ונצנן ע"י שטיפה במי ברז.
את הפלפלים והבצל נחתוך לקוביות בינוניות בגודל 1X1 ס"מ
נוסיף חמוציות וגבעולי עירית ירוקה פראיים, כיאה לסלט הודי אותנטי.
נערבב היטב את רכיבי הרוטב. (לקבלת טעם הודי חזק, כפיות הקארי תהיינה גדושות!)
נוסיף את הרוטב לסלט ונערבב.
טיפ: המרשם המקורי ממליץ להכין את הפסטה בבישול אל דנטה (פסטה לא לגמרי מבושלת ומעט פריכה) אמנם בישראל נוטים לאהוב את הפסטה מבושלת יותר, אך שווה לנסות!
בהצלחה ובתאבון רייצ'ל רייך.