אברהם פריינד: הוריו של אלי פלדשטיין שוחחו עימו הערב פעם נוספת. אלי אמר להוריו: "כואב לי על הצער שלכם. אני לא צריך להיות פה, לא עשיתי כלום!". השיחה נמשכה 4 דקות בלבד!.
טעם חלבי רק בפרווה: "עוגת אלפחורס, לוטוס וקוקוס"
מתחשק לך להכין עוגה מיוחדת ויש לך הרבה סבלנות – המתכון הזה מיועד אלייך. עוגה טעימה ברמות וכל מי שטעם אמר עליה - אליפווווות
עוגת אלפחורס פרווה צילום: רות היאט
תבנית רינג: קוטר 18 נילון נצמד שקף .
לבסיס העוגה ולבצק העוגיות:
3/4 כוס שמן
1/4 כוס מים
2 כוסות קמח קורנפלור\קמח תפוחי אדמה
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
100 גרם אבקת סוכר
3 כפות רום
גרידת לימון שלם
2 חלמונים
אופן הכנת הרינג:
עוטפים רינג בנילון נצמד או בניר כסף היטב מכל צדדיו. מניחים אותו על מגש עגול בגודל מתאים.
מורחים מעט מרגרינה בדפנות הרינג. גוזרים שקף בהקף הרינג ומצמידים אותו לרינג מבפנים. מדביקים את הקצה בסלוטייפ.
אופן הכנת הבצק :
במעבד מזון שמים שמן מים קמח קורנפלור אבקת אפיה ואבקת סוכר ומעבדים בפולסים עד קבלת פרורים.
מוסיפים חלמונים רום וניל וקליפת לימון מגורדת ומעבדים במהירות עד קבלת בצק רך ונוח. מכדררים את הבצק לכדור .עוטפים בנילון נצמד ושמים במקרר למשך שעתיים.
מחממים תנור ל160 מעלות.
מוציאים את הבצק אחרי כשעתיים מהמקרר מניחים אותו על ניר אפיה מקומח. מפזרים מעליו קמח ומניחים עוד ניר אפיה ומעליו מרדדים עם מערוך לעובי חצי ס"מ .קורצים עיגול קוטר 16 ס"מ מהבצק.
משאר הבצק קורצים עיגולים קטנים כ4 ס"מ קוטר.
כשהתנור חומם מכניסים את העוגיות והעוגה ל10 דקות בלבד. העוגה צריכה להיות יציבה אבל לבנה.
עוגיות:
4 כפות לוטוס
חצי כוס קוקוס
מילוי העוגיות:
מכניסים את הלוטוס לשקית זילוף ללא צנטר.
גוזרים את קצה השקית.
ממלאים כל זוג עוגיות קטנות בלוטוס מזולף.
מצמידים את זוג העוגיות זו לזו .
מגלגלים אותן לרוחבן בצלחת קוקוס.
מניחים את העוגיות בקופסא אטומה לצינון בחוץ או במקפיא.
מוס לוטוס:
4 גרם גלטין
20 גרם מים
60 גרם שוקולד מריר פרווה
40 גרם שוקולד לבן פרווה
3 כפות גדושות לוטוס
500 מ"ל שמנת פרווה
הכנת מוס לוטוס:
בצלוחית קטנה שופכים את המים והגלטין ,מערבבים קלות ומניחים ל10 דקות להתמצקות.
ממיסים במקרוגל את שני סוגי השוקולד עם לוטוס ועם 100 מל שמנת מתוקה ומערבבים לאיחוד.
ממיסים את הגלטין שהתגבש ומוסיפים לתערובת.
במקסר מקציפים 400 מל שמנת מתוקה למרקם יוגורט ומערבבים עם הגנאש
מניחים את תחתית העוגיה הגדולה בתוך הרינג שהכנו מקודם ומוזגים את המוס על העוגיה. מישרים טופחים קלות את התבנית לשחרור בועות אוויר ומקפיאים לשעה.
מוס קרם קוקוס:
150 גרם קרם קוקוס
3 כפות אבקת סוכר
4 גרם גלטין
250 מל שמנת
הכנת מוס הקוקוס:
בצלוחית קטנה שופכים את המים והגלטין ,מערבבים קלות ומניחים ל10 דקות להתמצקות.
בקערה קטנה שופכים 150 גרם קרם קוקוס עם 3 כפות אבקת סוכר מערבבים.
מוסיפים את הגלטין המומס מערבבים.
מוסיפים 250 מ"ל שמנת מוקצפת ומקפלים.
מסדרים עוגיות אלפחורס מסביב מעל מוס ריבת חלב ושופכים מעל את מוס הקוקוס.
מקפיאים ל6 שעות לפחות.
ציפוי העוגה:
חצי קופסא לוטוס
אופן הכנת הציפוי:
לוקחים 3 כפות מהלוטוס ומניחים בכוס . ממיסים במקרוגל עד למצב נוזל.
מחכים כמה דקות לצינון.
מוציאים את העוגה הקפואה ושופכים את הלוטוס במהירות ובאחידות על כל פני העוגה.
מניחים עוגיות אלפחורס עומדות מסביב לעוגה ומשאירים רווח בין עוגיה לעוגיה.
בתוך שקית זילוף עם צנטר משונן מכניסים 2 כפות לוטוס קר (לא מהלוטוס שחיממנו במקרוגל)
מזלפים תלוליות יפות בין עוגיה לעוגיה .ומעליהן מניחים פניני זהב.
בהצלחה! רותי היאט- עוגות, פטיפורים, מגנומים ועוד