אברהם פריינד: הוריו של אלי פלדשטיין שוחחו עימו הערב פעם נוספת. אלי אמר להוריו: "כואב לי על הצער שלכם. אני לא צריך להיות פה, לא עשיתי כלום!". השיחה נמשכה 4 דקות בלבד!.
ללא ביצים: קבלו מתכון לעוגת טירמיסו קלילה וטעימה במיוחד
אוהבים עוגות טעימות, קלות ומרשימות? הנה לכם עוגה טעימה וקלה להכנה - "עוגת טירמיסו" • ובנוסף יש בה משהו חסכוני - היא ללא ביצים
עוגת טירמיסו צילום: ביסקוטי
אז מתחילים... בהצלחה רבה ותיהנו!
העוגה מתאימה לתבנית פיירקס עגולה קוטר 20
מצרכים להרכבת העוגה:
1 חבילת עוגיות בישקוטים
3 כוסות נס קפה ללא חלב (2 כפיות של אבקה על כוס מים)
2 כפות ליקר קפה
קקאו
מלית טירמיסו:
500 גרם גבינת מסקרפונה
500 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
כוס אספרסו כפול קר (או חצי כוס קפה נמס ללא חלב עם כפית גדושה של נס קפה)
אופן ההכנה:
- במיקסר, מקציפים את השמנת המתוקה, גבינת המסקרפונה והאספרסו עם הסוכר, עד קבלת קרם רך למשך כ- 2-3 דקות- מתחילים במהירות בינונית ולאט לאט מגבירים למהירות גבוהה.
- בקערית, מערבבים את כוסות הקפה עם ליקר הקפה ומצננים מעט.
- טובלים למשך 3 שניות עוגיית בישקוטי בקפה ומסדרים התחתית התבנית צפוף ככל שניתן ליצירת בסיס העוגה (חשוב שהעוגייה תתרכך אך לא תתפורר).
- מוזגים ומשטחים בעזרת מרית חצי מכמות קרם הטירמיסו.
- חוזרים על הפעולה פעם נוספת- מניחים שכבה של בישקוטים טבולים ועליה את יתרת קרם הטירמיסו.
- מפזרים באבקת קקאו. ומעבירים לקירור במשך 3 שעות לפחות.
קרדיט: מסעדת ביסקוטי