עוד מאמיר אטינגר: העיתונאים שפלדשטיין ניסה לתת להם את המידע: עמרי אסנהיים ורביב גולן מחדשות 12.
סלט מושלם לכבוד שבת • אנטיפסטי בטטה וחציל ברוטב צ'ילי מתקתק
מעדן לכל חובבי החצילים: קליל להכנה ומרשים, להגשה חגיגית בשולחן שבת וחג • השימוש בירקות בסיס מטוגנים קלות, נחשב ל"פתיח יוקרתי ומעולה" - במיוחד כשזה דואט של הירקות הנבחרים קוביות בטטה אנינה וחציל בשרני ברוטב עשיר ומיוחד
סלט חצילים ובטטה צילום: ריצ'ל רייך
סלט מיוחד לכבוד שבת תכינו תטעמו תבינו!
רכיבים:
2 חצילים בינונים
2 בטטות בינוניות
2 כפות שומשום
לרוטב:
3 שיני שום כתושות
1 כף רוטב צ'ילי
4 כפות סילאן
אופן ההכנה:
נחתוך את החצילים והבטטות לקוביות של 2 X 2 ס"מ
במתכון זה, הצלייה המוצלחת ביותר היא ע"י טיגון בשמן עמוק. אל דאגה, כאשר הטיגון בשמן עמוק נעשה כראוי, המזון כמעט ולא סופג את השמן למרות כמותו הגדולה.
תחילה נמלא כרבע מהסיר בשמן (מומלץ לבחור בסיר קטן ולא רחב) ונרתיח על להבה גדולה למשך מספר דקות.
נכניס את קוביות החציל והבטטה לטיגון מהיר של 10-15 שניות, עד להשחמה נאה. נוציא ונעביר למסננת.
נערבב היטב את רכיבי הרוטב וניצוק אותו לפחות מחצית השעה קודם ההגשה, כדי שיספג היטב.
סמוך להגשה נפזר שומשום מעל, למראה יוקרתי ומושלם.
טיפ: כדי לוודא שהשמן אכן הגיע לרתיחה נביט בעומקו, אם נבחין בכעין סדקים ובקעים סימן שאפשר להתחיל בטיגון.
בהצלחה רבה ובתיאבון ריצ'ל רייך