עוד מאמיר אטינגר: העיתונאים שפלדשטיין ניסה לתת להם את המידע: עמרי אסנהיים ורביב גולן מחדשות 12.
את השם של הסלט הזה לא תשכחו לעולם
שילוב מרתק בין גוונים ומרקמים של בטטה כפרית צלויה • ירק ירוק טרי בתשלובת ירקות ליבה צלויים וצינורות פסטה עגלגלים • מעטה הפיצוחים הקריספי וגרידת הגבינה המלוחה מעניקים לסלט חותם אנין ויוקרתי
סלט אורגנטו צילום: ריצ'ל רייך
סלט אורגנטו בטטה ובולגרית במחוות פסטה איטלקית וצנובר קלוי
רכיבים:
2 בטטות בינוניות
1 חציל צר וארוך
8 עלי חסה טריים
1 כוס עגבניות שרי טריות
5 פטריות גדולות טריות
1 מלפפון
1 גזר
1 בצל סגול קטן
1 כוס נבטים עבים
3 כוסות פסטה
150 גרם גבינת פטה בולגרית
חופן אגוזי קשיו קלויים
חופן צנוברים קלויים
חופן גרעיני דלעת קלויים
לרוטב שום:
3/4 כוס מיונז
1/3 כוס שמן
1/3 כוס חומץ טבעי
1/3 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
קורט פלפל שחור
4 שיני שום כתושות
1 כף עירית קצוצה
אופן ההכנה:
את החציל בקליפתו נפרוס לפרוסות דקות בצורת עיגולים ואת הבטטה נקלף ונחתוך לרצועות צ'יפס מאורכות בעובי 1 ס"מ.
נטגן את פרוסות החציל ורצועות הבטטה בשמן עמוק, ונספוג אותן היטב.
ניתן גם לצלות בתנור בתבנית משומנת כ 40- דקות בחום של 180° עד להשחמה וריכוך.
את הפטריות נפרוס לאורכן ונעביר לטיגון קל עם מעט שמן עד להזהבה.
את עגבניות השרי נכניס בשלמותן לתבנית (שאינה משומנת) לצלייה, בחום גבוה במשך 20-30 דקות. עד שהעגבניות מתרככות, מפרישות חלק מהנוזלים ומקבלות גוון צלוי.
את צינורות הפסטה נכין בהתאם להוראות הבישול ונצנן ע"י שטיפה במי ברז.
סמוך להגשה, נחתוך עלי החסה לרצועות גסות ונסדרם על כלי שטוח ויפה, נוסיף חצאי פרוסות מלפפון, גפרורי גזר, חצאי טבעות בצל סגול ונבטים.
מעל נוסיף את הפטריות, החצילים ועגבניות השרי הצלויות. נערום את צינורות הפסטה ומעל נוסיף את רצועות הבטטה, הפיצוחים הקלויים,
וגרידי גבינה בולגרית בשפע.
את חומרי הרוטב נערבב במעבד מזון ונגיש בכלי נפרד כמתבל לצד הסלט.
טיפ: הרוטב המוגש כאן עם הסלט הוא על בסיס שום, אך הסלט יכול להשתלב נפלא גם עם רטבים כמו שמיר, פסטו ועוד.
בהצלחה רבה ובתיאבון. ריצ'ל רייך.