אברהם פריינד: הוריו של אלי פלדשטיין שוחחו עימו הערב פעם נוספת. אלי אמר להוריו: "כואב לי על הצער שלכם. אני לא צריך להיות פה, לא עשיתי כלום!". השיחה נמשכה 4 דקות בלבד!.
ארוחת צהרים קלילה וטעימה: חזה עוף עם פטריות וגמבה
בחרנו עבורך ארוחה טעימה וקלילה שתוכלי להעמיד ב10 דקות • וגם לגוון קצת במיוחד כשהילדים מצפים ל"אוכל טעים" ומשובח כמו שלך
חזה עוף עם פטריות וגמבה צילום: אפרת סיאצ'י
זמן הכנה: 10 דקות זמן בישול/אפייה: 20 דקות מס’ מנות: 4 מנות
רכיבים
500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
בצל בינוני קצוץ גס
סלסלת פטריות שמפיניון טריות חתוכות
פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות קצרות
רבע כוס דחוסה כוסברה קצוצה
תיבול: 3 כפות סילאן, 3 כפות רוטב סויה, רבע כפית תבלין צ'ילי גרוס (לא חובה), מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
אופן ההכנה:
-מתבלים את קוביות חזה העוף ב-2 כפות סילאן ו-2 כפות רוטב סויה.
-מחממים מחבת רחבה (או סיר סוטאז') עם כף שמן ומטגנים בצל קצוץ עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הפטריות והגמבה ומטגנים במשך כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם. מעבירים לצלחת עמוקה.
-מנגבים את המחבת משאריות נוזלים, מחממים כף שמן ומטגנים את קוביות חזה העוף כ-2 דקות מכל צד.
-מוסיפים למחבת את תערובת הפטריות והגמבה ומתבלים בכף סילאן, כף רוטב סויה, כרבע כפית תבלין צ'ילי, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
-מוסיפים כוסברה קצוצה ומערבבים במשך 2-3 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון אפרת סיאצ'י – מתכונים ב10 דקות