מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
כ"ג חשון התשפ"ה | 24.11.2024
תל אביב 18°c
באר שבע 17°c
חיפה 20°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 27°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

תתכוננו לחג טעים במיוחד: מתכון לעוגת גבינה קרה

מחפשים מתכון קליל לחג השבועות? זה המתכון שלכם • עוגת גבינה מושלמת ללא אפיה • חג שמח

תתכוננו לחג טעים במיוחד: מתכון לעוגת גבינה קרה
אילוסטרציה צילום: גילי יערי, פלאש 90

עוגת גבינה קרה

לתחתית לוטוס:

  • 150 גרם עוגיות לוטוס
  • 80 גרם חמאה מומסת
  • כף ממרח לוטוס

למלית גבינה :

  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 100 גרם ממרח לוטוס
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 400 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
  • 1 גבינה לבנה 9% (250 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 500 מ”ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם ממרח לוטוס מומס

לציפוי:

  • 100 גרם ממרח לוטוס מומס
  • 3 כפות פירורי לוטוס

ההכנה :

מכינים את הקלתית:

טוחנים היטב עוגיות במעבד מזון.

מוסיפים חמאה מומסת וממרח לוטוס ומערבבים.

מהדקים לתחתית התבנית.

למלית:

מערבבים גבינת שמנת לריכוך.

מקציפים שמנת עם סוכר ופודינג לקרם יציב.

מוסיפים גבינה לבנה וגבינת שמנת.

ממיסים את השוקולד, מוסיפים כוס מתערובת הגבינות לשוקולד ומערבבים.

מוסיפים את יתרת תערובת הגבינות ומערבבים.

שופכים חצי מתערובת הגבינות לתבנית, שופכים מעל ממרח לוטוס מומס, ואז את שארית הגבינות.

עוברים עם סכין בתנועה סיבובית ליצירת מראה משוייש.

מיישרים ומכניסים להתייצבות במקרר לכ- 6 שעות.

מוציאים את העוגה מהמקרר, שופכים מלמעלה ממרח לוטוס מומס ונותנים לו לזלוג לצדדים.

מפזרים מלמעלה פירורי עוגיות לוטוס.

אם רוצים – מקציפים שמנת מתוקה עם כף אבקת סוכר ומזלפים תלוליות קצפת מלמעלה.

בחדרי חרדים

 צבע אדום

art