עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
נתניהו ובנט שוחחו: "הקטין את ההצעה המקורית"
בניסיון אחרון לכלול את ימינה בממשלת האחדות המתגבשת שוחח לפני זמן קצר ראש הממשלה נתניהו עם יו"ר ימינה נפתלי בנט. בסיום השיחה דווח כי לא הושגו הסכמות, מה שפתח קרב האשמות בין הצדדים
בנט ונתניהו צילום: יונתן זינדל / פלאש 90
יממה להשבעת הממשלה, ובמטרה להשיג הסכם עם סיעת ימינה ולצרפה לממשלת האחדות, ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו"ר ימינה שר הביטחון נפתלי בנט שוחחו לפני זמן קצר בטלפון ודווח כי לא הושגו הסכמות.
לטענת אנשי ימינה, רה"מ והשר בנט שוחחו בטלפון, לאחר שלשכת נתניהו לא נאותה לקבוע את הפגישה בין השניים.
לדבריהם, בשיחה אמר ראש הממשלה כי הצעת הליכוד לא השתנתה ולא תשתנה. ההצעה היא תיק ירושלים, סגן שר עם אחריות לשירות הלאומי והתיישבות, חצי יו"ר ועדת קליטה ושר נוסף ולפיכך לא הושגו הסכמות.
בליכוד מיהרו לשגר הודעה מיד עם סיום השיחה וכתבו כי "ראש הממשלה נתניהו עשה כעת ניסיון אחרון להכניס את ימינה לממשלה, לפני הנחת ההסכמים הקואליציוניים הלילה".
לטענת הליכוד, "ראש הממשלה הציע לבנט הצעה משופרת - חינוך או תיק כלכלי בכיר לבחירתו, בנוסף לתיק ירושלים והחטיבה להתיישבות, השירות הלאומי והמורשת".
"לצערנו" אומרים בליכוד, "בנט דחה את ההצעה בשל המאבק הפנימי בתוך ימינה על חלוקת התיקים ומכיוון שמה שחשוב לו זו כיסאולוגיה ולא אידיאולוגיה".
בתגובה לליכוד אמור בימינה, כי "המילים תיק כלכלי בכיר לא נאמרו בשיחה, גם תיק החינוך לא. נתניהו אמר "תיק נוסף" מבלי לפרט איזה. המשמעות: הקטנת ההצעה המקורית".
גם בנט עצמו לא נשאר חייב וכתב בחשבון הטוויטר שלו לאחר שיחתו עם ראש הממשלה: "ההחלטה בידי נתניהו. כפי שאמרתי מתחילת הדרך. אנחנו מעוניינים להיכנס לממשלה, רק אם תהיה לנו השפעה. השפעה נגזרת לחלוטין מתחומי אחריות. אם ראש הממשלה רוצה אותנו בעמדות השפעה, נשמח להיכנס. אם ראש הממשלה רוצה אותנו שוליים, חלשים ונטולי השפעה, נעדיף לצאת".