יו״ר ועדת החוקה חה״כ שמחה רוטמן בסרטון: ״ביקרתי היום את אלי פלדשטיין בכלא. אחרי מה שראינו בדיון כל עם ישראל ראה שמדובר ברדיפה פוליטית. אין שום הצדקה להחזיק אותו, בטח לא בתנאים האלו. היה לי חשוב לבוא ולהשמיע לו את הקול שלכם. הוא התרגש עד דמעות לדעת שהפגנתם עבורו, שדואגים לו ושאכפת לכם ממנו״.
אבטלה בצל הקורונה: הערים החרדיות בראש
בחודש אפריל 2020 עמד מספר דורשי העבודה על 1.151 מיליון איש ואישה, שהם 27.8% מכח העבודה בישראל. היישובים החרדיים ממשיכים להיות בעלי שיעור דורשי העבודה הגבוה ביותר
אילוסטרציה צילום: אוליבר פיטוסי, פלאש 90
על פי נתוני שירות התעסוקה, בחודש אפריל 2020 שיעור דורשי העבודה בישראל המשיך לטפס כתוצאה ממשבר הקורונה - הערים החרדיות מככבות בראש - עם מספר שיא של דורשי עבודה.
קצב הגידול היומי אומנם התמתן במהלך חודש אפריל, ביחס לחודש מרץ, אך בממוצע בכל יום נרשמו כמעט 6,000 דורשי עבודה חדשים.
בחודש אפריל 2020 עמד מספר דורשי העבודה על 1.151 מיליון איש ואישה, המהווים 27.8% מכח העבודה בישראל בחודש אפריל 2020. לשם השוואה בחודש פברואר עמד שיעור דורשי העבודה על 3.9%, שהם 162.5 אלף איש ואישה.
בחודש אפריל 2020 דיווחו לשירות התעסוקה 17,986 דורשי עבודה כי הם חזרו לעבודתם.
היישובים החרדיים ביתר עילית, מודיעין עילית, בני ברק ובית שמש, ממשיכים להיות הישובים עם שיעור דורשי העבודה הגבוה ביותר. תהליך השיקום במגזר החרדי יהיה איטי, לצד התחזיות על תחילת חזרה הדרגתית לשגרה, אך כבר כעת ברור כי חזרתם של עובדים רבים, במיוחד מקרב הקבוצות המוחלשות תיארך זמן רב.
הנתונים המעודכנים כפי שמפרסם שירות התעסוקה בערים החרדיות:
ביתר עילית, ממוקמת במקום הגבוהה עם 41% דורשי אבטלה.
מודיעין עילית, מדורגת במקום השני עם 37.6% דורשי אבטלה.
בני ברק, מדורגת במקום השלישי עם 34.4% דורשי אבטלה.
בית שמש מדורגת במקום הרביעי עם 31.9% דורשי אבטלה.
ירושלים, מדורגת במקום החמישי מבין הערים החרדיות עם אחוז אחד פחות מהעיר בית שמש.
מנכ"ל שירות התעסוקה, רמי גראור הגיב על הנתונים: "שירות התעסוקה נערך עם תכנית מקיפה המתאימה לשלושת התרחישים הצפויים, סיוע לחזרה מהירה של יוצאי החל"ת למעגל העבודה, היערכות לגלי אבטלה נוספים בעתיד הקרוב, ומענה להימשכות האבטלה לאורך זמן על ידי חיזוק כישורי העובדים בשוק העבודה המשתנה"