אברהם פריינד: הוריו של אלי פלדשטיין שוחחו עימו הערב פעם נוספת. אלי אמר להוריו: "כואב לי על הצער שלכם. אני לא צריך להיות פה, לא עשיתי כלום!". השיחה נמשכה 4 דקות בלבד!.
מורים מעשנים וילדים שאושפזו יחזרו רק לאחר אישור רופא
בעקבות פתיחת מערכת החינוך, מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב פירט במכתב למנכ"ל משרד החינוך את מצבי הסיכון שלגביהם יש להימנע מיציאה ללימודים
אילוסטרציה | יוסי זמיר, פלאש 90
במכתב ממליץ משה בר סימן טוב שילדים שאושפזו כמה פעמים יחזרו רק אחרי התייעצות עם רופא, כך גם לגבי מורים מעשנים בני 50 ומעלה שסובלים מעוד מחלת רקע. כך בדיווח בווינט.
ע"פ הדיווח, על רקע אי הבהירות שהתעוררה בנושא, מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב שיגר היום (ראשון) מכתב למנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב, ובו נהלים חדשים באשר לחזרת תלמידים ומורים מקבוצות סיכון לבתי הספר, במכתב מפורטים מצבי הסיכון שלגביהם, לפי משרד הבריאות, יש להימנע מיציאה ללימודים.
ע"פ הנהלים שנכתבו במכתב "כל הילדים שהלכו במילא לבתי הספר לפני הפסקת הלימודים יחזרו, למעט ילדים שהיו להם אשפוזים חוזרים (ארבעה אשפוזים בשלוש השנים האחרונות), על רקע מחלות מורכבות". בר סימן טוב הנחה את אבואב כי, "ילדים אלו יחזרו לספסל הלימודים רק לאחר התייעצות עם רופא המשפחה שלהם".
במכתב עוד התייחס המנכ"ל לעובדי ההוראה והמורים ופירט ארבעה מצבי סיכון - מחלת לב או כלי דם, יתר לחץ דם, סוכרת, עישון מעל 10 שנים, BMI מעל 30 (השמנת יתר) וכל אשפוז בשלוש השנים האחרונות, פרט ללידה. מנכ"ל משרד הבריאות ציין כי "אנשים בוגרים עד גיל 50 שסובלים מארבעה מהמצבים המפורטים נחשבים בסיכון ועליהם להישאר בבית ככל הניתן. בני 50 ומעלה נחשבים בסיכון אם הם סובלים משניים או מיותר ממחלות הרקע הללו. בני 70 ומעלה הסובלים משלושה או יותר מהמצבים הללו נחשבים בסיכון מוגבר במיוחד".
בבתי הספר נאלצו היום המנהלים להתמודד עם היעדרותם של מורים עם מחלות רקע, כאלה שעברו את גיל 65 והורים לילדים בגילי 6-0 שחזרתם למוסדות החינוך נדחתה לתחילת שבוע הבא. עקב כך הם נאלצו לשנות שיבוצי מורים ומערכות לימודים, אך מכיוון שהגיעו רק 60% מהתלמידים, יכלו להתמודד יותר בקלות. מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד, שלחה היום מכתב בנושא למשנה למנכ"ל משרד הבריאות איתמר גרוטו, וכתבה כי "משרד הבריאות גורר רגליים ונמנע מלפרסם הנחיות מדויקות מהם הקריטריונים לקבוצות סיכון ובכך שולח את עובדי ההוראה לבתי הספר ומסכן את בריאותם". כעת, כאמור, פורסמו אותם קריטריונים.
בתוך כך, בעקבות התופעה החדשה של מורים המבקשים אישור מחלה משום חששם להגיע לבתי הספר, רופאים בקופות החולים סיפרו כי קיבלו בימים האחרונים "חידוד נהלים" בדבר הוצאת אישורי מחלה למורים, . "תעודת מחלה תינתן רק בזמן מחלה פעילה בלבד", נכתב בהודעה לרופאים מאחת מקופות החולים. עוד נכתב כי "אין לתת תעודת מחלה בגין סיכון לחלות בתחלואה קשה מקורונה, תעודת מחלה מטרתה למחלה עכשווית בלבד".
בהמשך נכתב כי "רופאים אינם רשאים לתת אישורים על חזרה לעבודה, אי התייצבות לעבודה, עבודה מהבית וכדומה. ניתן כמובן לתת למטופלים את ההיסטוריה הרפואית, אך לא לקבוע את כושר העבודה. אם עובד מרגיש שתנאי עבודתו לא מתאימים לרמת הסיכון בה הוא נמצא, והמעסיק אינו יכול לדאוג לעבודה מוגנת יותר, הוא יופנה לרופא תעסוקתי לקביעת יכולתו לחזור לעבודה".
בנוסף חלה אי בהירות במהלך סוף השבוע האחרון באשר לחזרתם לבתי הספר של ילדים אלרגיים. בתדרוך לכתבים אמר בכיר במשרד הבריאות ביום חמישי האחרון כי ההמלצה היא שילדים אסתמטיים לא יגיעו לבתי הספר, וזאת למרות קביעת האיגוד הישראלי לאלרגיה ואימונולוגיה קלינית כי "אין עדות לכך שילדים עם אסתמה נמצאים".