עמיחי שטיין: הצהרת דובר המשרד לענייני אירופה והחוץ הצרפתי על האג צרפת מקבלת את ההחלטה. נאמנה למחויבותה רבת השנים למשפט הבינלאומי, צרפת שבה ומביעה את תמיכתה בפעילותו העצמאית של בית הדין, בהתאם לאמנת רומא.
הח"כים החרדים והערבים התאחדו להקל על הציבור
בעקבות מגיפת הקורונה, הועלתה הצעת חוק שגיבשו ח"כים ערבים וחרדים יחד לפיו ייאסר פינוי דיירים וביטול תשלומי שכר דירה | "אסור שמשבר הקורונה יוביל לפינוי דיירים לרחוב, אסור לתת למשבר הזה להכניס מיליונים לחובות עתק", אומר יוזם ומציע החוק ח"כ עופר כסיף
עופר כסיף צילום: הדס פרוש, פלאש 90
ח"כ עופר כסיף (חד"ש, הרשימה המשותפת) ואיתו חברי הכנסת מסיעת הרשימה המשותפת, וכן חברי הכנסת מיכאל ביטון, יזהר שי ואלון שוסטר (כחול לבן), יעקב טסלר (יהדות התורה) ותמר זנדברג (מרצ), הגישו הצעת חוק הקובעת כי כל תשלומי שכר הדירה במשך תקופת החירום ו-60 יום לאחריה יבוטלו, ואוצר המדינה יפצה את הנפגעים מכך.
כמו כן, לפי הצעת החוק, בתקופה זו לא יפונו מדירותיהם דיירים שלא שילמו שכר דירה עקב המשבר.
יודגש כי הצעת החוק מתייחסת לתחום המגורים בלבד. בכוונת חברי הכנסת לפנות לוועדה המסדרת וליו"ר הכנסת ח"כ בני גנץ ולבקש כי הצעת החוק תקודם במהירות ובדחיפות.
ח"כ עופר כסיף אשר יזם ומוביל את הצעת החוק: "אסור שמשבר הקורונה יוביל לפינוי דיירים לרחוב, אסור לתת למשבר הזה להכניס מיליונים לחובות עתק. הצעדים שהובילה הממשלה עד כה מבטיחים טרגדיה חברתית נוראה, התדרדרות של מיליונים לעוני והתדרדרות העניים לדיור רחוב וחרפת רעב. זוהי אחריות המדינה לדאוג כעת, מראש, לשוכרים כולם, ולבעלי הדירות אשר מתקיימים מהשכירות".
לדבריו: "הדרך היחידה לעשות זאת היא באמצעות שמיטת חובות מלאה במשך תקופת החירום, ושימוש באוצר המדינה כדי לשפות את המשכירים המתקיימים מכך. במדינות אחרות בעולם אחוז ההוצאה מהתמ"ג להתמודדות עם נזקי הקורונה משמעותי פי כמה מאשר בישראל, כך שאנו יודעים שיש מקורות תקציביים והסיבה שלא משתמשים בהם היא החלטה פוליטית של הממשלה - להפקיר את החלשים בחברה לגורלם".
באשר לשאלה מהיכן תהיה למדינה כל כך הרבה כסף בכדי לממן את הצעת החוק הזאת, השיב ח"כ כסיף: "מדיניות ראש הממשלה והאוצר היא כרגע לא לפצות בכלל. כל חבילת ה'סיוע' היא שקר אחד גדול של הלוואות, והסכומים למענקים הם מזעריים. גם אם הצעת החוק תעבור בנוסח הראשוני והרחב ביותר שלה, אנו מדברים על עלות של מיליארדים ולא הרבה מעבר לכך".
עוד אמר ח"כ כסיף: "אני לא חושש ששוכרים יקחו טרמפ על החוק, פשוט כי מרבית השוכרים נפגעו מהמשבר בצורה ישירה או עקיפה. גם מי שהמשיכו לקבל משכורות, במקרים רבים מרוויחים פחות, או שאחד מבני המשפחה הפסיק להכניס. כן יש לחשוב על מקרים בהם אדם בעל נכסים רבים יפנה לקבל פיצוי מהמדינה, ואנו ניתן על זה את הדעת בהמשך קידום החוק".
ח"כ מיכאל ביטון מ'כחול לבן': "מגפת הקורונה מערערת את היציבות של העבודה, תעסוקה, החינוך, הבריאות והרווחה של כולנו, אבל אדם בלי קורת גג דומה לאדם אבוד. לכן הגנה על שוכרים ועל משלמי משכנתאות בתקופת הקורונה היא זכות יסוד של האזרח ודרך נכונה של המדינה למנוע תופעות רווחתיות שלא נוכל לתקן בעתיד".